Izvor:
07.09.2017 u 03:11
0

Selektor Belgije poručuje: Dobićemo Srbiju 20-25 razlike!

Selektor Belgije Edi Kastels bio je izuzetno raspoložen dan uoči oproštajnog meča na Evrobasketu sa Srbijom, pa se pomalo i šalio sa srpskim novinarima.

Belgija je porazom od Turske u utorak izgubila sve šanse da se plasira u osminu finala, ali želi dostojno da se oprosti od takmičenja.

– Šta očekujem od meča sa Srbijom. Biće lako, dobićemo ih 20-25 razlike", kroz smeh je rekao Kastels, a onda dao i ozbiljniji odgovor, "Ponosni smo što ćemo igrati protiv Bogdanovića. Da ne igramo, seo bih na tribune da ga gledam. Mi ovde učimo sve što možemo za belgijsku košarku.

Povezane vesti:
* Mala škola košarke – Mutin horog (VIDEO)
* Malo trojke, pa 54 slobodna u nizu – Gagi podesio niša

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević je u sredu pohvalno govorio o belgijskom timu istakavši pre svega njihovu disciplinu u igri.

Pokušavamo da sledimo najbolje primere, a svi znamo ko je Srbija, olimpijski vicešampion. Srećan sam što je trener takvog nivoa pričao o nama na taj način- Istakao je Kastels.

Belgija je godinama ulaže dosta u košarku, daleko je od elite ali joj je EP u Istanbulu četvrto u nizu. Međutim, novi sistem FIBA po kojem će se igrati kvalifikacije ne sviđa se selektoru "lavova".

– Mi smo krenuli sa ovim projektom pre 20 godina, radili smo na svemu, tako da smo veoma razočarani. Došli smo da igramo protiv košarkaša kakvi su Bogdanović, Šved, De Kolo, pa se pitamo kuda sve ovo void. Ljudi žele da gledaju Portingisa, NBA i evroligaške zvezde. Naravno, ako se plasiramo na SP to će biti ostvarenje sna – zaključio je selektor Belgije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter