Izvor:
24.09.2017 u 16:28
0

Novosel otkrio razlog sunovrata hrvatske košarke: „Samo smo mi odustali od jugoslovenske škole“!

Hrvatska košarkaška reprezentacija neće imati uspeha dok se ne vrati radu iz jugoslovenske škole, smatra legendarni trener Mirko Novosel.

Hrvatski stručnjak se u intervjuu za Globus obrušio na selektora Acu Petrovića i prvu zvezdu tima Darija Šarića, za koje smatra da su najveći krivci za debakl na Evropskom prvenstvu.

Ali, Novosel ističe da će se crni niz od 22 godine bez medalje na velikim takmičenjima nastaviti dok god se Hrvatska košarka ne vrati korenima.

Jugoslovenske škole košarke do danas se drže i Srbi i Slovenci i Crnogorci, a mi smo od nje odustali jer smo najpametniji na svetu! Neki govore da je to stara škola, da je to bilo nekada, ali pogledajte gde su danas Slovenci i Srbi, a gde smo mi. A ta jugoslavenska škola je vrlo jednostavna, sve je samo u radu, krvavom drilu na dugotrajnim pripremama – rekao je Novosel.

Tvorac nekadašnje moćne Cibone označio je selektora Petrovića kao najvećeg krivca za loš rezultat na EP.

Najveća je greška Ace Petrovića da je uverio sebe i celu javnost da je reprezentacija spremna za Evropsko prvenstvo. Osim što je to bila njegova apsolutno pogrešna procena, u svemu tome je vidljiv i nivo bahatosti i prepotencije. Njegov je najveći problem što mu jezik ide pet kilometara ispred pameti, što sam mu uvek govorio. Takav njegov bahati i prepotentni stav posledica je naših odličnih igara lani u Torinu na kvalifikacijama za Olimpijske igre te dobrih utakmica na Olimpijadi… Nakon toga je stav Ace Petrovića postao: meni više niko ne treba. Poneli su ga uspesi. Posle toga je shvatio da je ovo EP njegova velika šansa jer je 50-ak ponajboljih igrača iz drugih reprezentacija povređeno ili su zbog drugih razloga otkazali nastup, pa je tako samo Srbiji nedostajalo sedam standardnih reprezentativaca – žestoko je nastupio Mirko Novosel.

informer.rs
Foto: pozitivfilmzagreb/youtube printscreen, hks-cbf.hr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter