Izvor:
29.09.2017 u 15:08
0

Počinje ABA liga: Ceo Jadran u poteri za prstenom!

Nova sezona regionalne ABA lige, 17. po redu, startuje večerašnjim utakmicama između Cedevite i FMP Železnika u Zagrebu i Skoplju gde gostuje Partizan ekipi MZT-a.

Šampionski prsten brane košarkaši Crvene zvezde, trostruki uzastopni prvaci, a i ove su glavni favoriti za tron koji donosi mesto u Evroligi, uz pretendente Cedevitu, podgoričku Budućnost i Partizan.

Srpski klubovi će i u sezoni 2017/2018 biti najbrojniji, pored večitih rivala i FMP-a nastupa i Mega Bemaks pod novim "prezimenom", zahvaljući najboljim rezultatima u prošloj sezoni.

Za razliku od prošlogodišnjeg takmičenja Jadranska liga je smanjena sa 14 na 12 timova, ali je sistem ostao isti – najbolje četiri ekipe sastaće se u plej-ofu od 18. marta, u polufinalu se igra na dve pobede, a u finalu na tri.

Novost je da je oformljena i druga ABA liga, u kojoj su od srpskih timova Vršac, Dinamik i Borac, iz koje će najbolji na kraju da zameni najlošiji tim iz ranga iznad.

Raspored i parovi 1. kola ABA lige, večeras: Cedevita – FMP (18 sati), MZT – Partizan (20), sutra Budućnost – Zadar (21), nedelja Mega Bemaks – Cibona (19), Crvena zvezda – Mornar (21) i u ponedeljak Olimpija – Igokea (21).

tanjug.rs
Foto: aba-liga.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter