Izvor:
17.10.2017 u 16:42
0

Evroliga se odužila legendarnom Dudi: Hvala Ivkoviću, mnogo nas je naučio! (VIDEO)

Evroliga je odala danas priznanje srpskom treneru Dušanu Ivkoviću i objavila promotivni spot u kojem su mu se mnogi košarkaški velikani zahvalili na velikom doprinosu tokom bogate karijere.

Ivković je prošlog meseca zvanično završio karijeru oproštajnim mečom u Atini na meču Olimpijakosa i "Dudinih zvezda" u dvorani "Mira i prijateljstva".

Postao je prvi trener u istoriji koji je dobio nagradu "Legenda Evrolige", pored samo osmorice košarkaša, kao i jedini stručnjak koji je osvojio trofej Evrolige i Evrokupa, a potom i primljen u "Kuću slavnih".

"Proveo sam mnogo godina na klupi timova, čak 16 puta. Zahvalio bih se Evroligi na priznanju, ali i svim ostalima", rekao je Ivković.

Mnoge velika košarkaška imena ispratila su 74-godišnjeg Ivkovića u penziju, u Atini je bio i srpski teniser Novak Ðoković, a ispred svih i kum Željko Obradović.

"Hvala mu na svemu što me je naučio, ne samo o košarci, već i životu", izjavio je trener Fenerbahčea, a iste reči izgovorio je i njegov bivši igrač iz doba kada je sa Olimpijakosom osvojio titulu Evrolige – Pero Antić.

Iz te generacije šampionskog Olimpijakosa pričali su Vasilis Spanilis i Kostas Papanikolau.

"On voli Grčku i Olimpijakos, dva puta je radio kao naš trener i to mnogo govori", rekao je Spanulis, a nadovezao se Papanikolau.

"Promenio mi je karijeru, verovao u mene. Zato sam neizmerno srećan što me je trenirao".

Grčki treneri Janis Sfaropulos (Olimpijakos) i Dimitris Itudis (CSKA Moskva), takođe, imali su samo pohvale za trofejnog stručnjaka.

"Hvala mu na svemu što je uradio za novu generaciju trenera širom Evrope. Mora da ostane blizak košarci jer je potreban njoj i savetuje nove trenere", kazao je Sfaropulos, pre nego što je Itudis dodao da je mnogo naučio od Ivkovića.

"Bio sam njegov veliki fan. Dušan je moj košarkaški otac", zaključio je Itudis.

Ivković je tokom bogate karijere vodio mnoge klubove poput Partizana, Arisa, beogradskog Radničkog, Šibenke, Olimpijakosa, moskovskih CSKA i Dinama, Efesa i drugih, osvojio je dva puta Evroligu (1997. i 2012), Evrokup (2006), evropski Kup Radivoja Koraća (1976) i Kup Saporta (2000), uz 15 titula prvaka i kupova država u kojima je radio.

I sa našim državnim timom osvojio je pregršt medalja, zlato na Svetskom prvenstvu (1990), tri zlata na šampionatu Evrope (1989, 1991. i 1995), uz jedno kontinentalno (2009) i olimpijsko (1998) srebro.

tanjug.rs
Foto: euroleague/youtube printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter