parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

SLAVNI KOŠARKAŠ JE IMAO STRAH OD NAŠEG NBA KRALJA: Plašio sam se Divca!

 

 

Na početku karijere bio sam prestravljen, ali nisam smeo to da pokažem. Odlučio sam da Vlada gledam pravo u oči dok ne spusti glavu, priseća se jedan od najboljih centara

Gorostasni centar Šakil O‘Nil godinama je bio strah i trepet za sve NBA centre, a malo je poznato da je na samom početku karijere on bio taj koji se najviše plašio, čak i Vlada Divca.


Čovek koji je osvojio četiri šampionske titule prisetio se svoje debitantske sezone, u kojoj je igrajući za Orlando pokazao da će biti jedan od najboljih košarkaša svih vremena. Sada je prvi put priznao da je u svojim prvim mečevima na NBA parketu zapravo on bio prestravljen.

- Evo, ovo ću sada prvi put da kažem, bilo mi je strašno. Bio sam prestravljen jer sam, na primer, znao da moram da igram u Njujorku protiv Patrika Juinga i bilo mi je frka da se ne osramotim. Nisam hteo da se probudim i vidim u novinama „Juing 50, Šek 10“ ili „Juing razvalio Šeka“ - rekao je O‘Nil i dodao:

- Ma koliko god sam bio uplašen, rešio sam da to nikako ne pokazujem. Izabrao sam taktiku da protivnika gledam pravo u oči. Tako je bilo i sa Divcem, gledao sam ga dok on nije spustio glavu. Tada sam sebi rekao: Aha, imam te!

Rivalitet između Vlada i Šakila godinama je bivao sve ozbiljniji, a dosegao je vrhunac kada se Sakramento sa Lejkersima borio za titulu Zapadne konferencije, pa samim tim i za NBA finale. Divac i O‘Nil imali su mnogo nezaboravnih duela, srpski as je često uspevao da nadmudri grdosiju iz Los Anđelesa iako je bio fizički inferiorniji.

 

Izvor: Kurir
Foto: Twiter/FanSided College

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost