Izvor:
09.12.2017 u 03:35
0

CRVENO-BELI ISPILI EFES DO KRAJA: Košarkaši Crvene zvezde nošeni Delijama pregazili turski tim rezultatom 100:81!

U 11. kolu Evro lige košarkaši Crvene zvezde pobedili su u dvorani "Aleksandar Nikolić" ekipu Efesa rezultatom 100 : 81 (29:23, 21:21, 24:18, 26:19). Četvrta pobeda tima trenera Alimpijevića i osmi poraz turske ekipe.

Sve do sedmog minuta igralo se koš za koš, a onda je prvi put na meču domaaća ekipa došla do plus šest (18:12). To je bila injekcija samopouzdanja za Zvezdu, koja je sve do šesnaestog minuta, kada je ubacila sedam trojki, konstantno dizaala i održavala prednost od šest do dvanaest poena.

Efes za koji je dobar meč odigrao Vladimir Štimac je serijom 7:0 smanjio na 45:40, ali je meč tada prekinut na nekoliko minuta.

Nešto više od dva i po minuta pre poluvremena semafor je na kratko prestao da radi, pa su tehničari u dvorani neko vreme otklanjali kvar. Prekid nije mnogo poremetio domaći tim, koji je posle dve četvrtine vodio 50:44.

Na startu drugog poluvremena Zvezda je maksimalno kažnjavala propuste u odbrani tima hrvatskog trenera Velimira Perasovića, lako poentirala, pa je u 25. minutu na semaforu stajalo 51:66. Efes je u drugom delu trećeg kvartala uspeo da smanji, ali su taj napad poenima odbili Bjelica (trojka) i Davidovac. Posle 30. minuta Zvezda je vodila 74:62.

Prvi minuti poslednje deonice rešili su sve dileme oko pobednika, pošto je Zvezda u nekoliko navrata imala i više od dvadeset poena prednosti. To je bio signal navijačima, da zajedno sa fudbalerima Crvene zvezde, koji su bili podrška košarkašima nekoliko minuta pre kraja već počnu da slave, drugi uzastopni, a ukupno četvrti trijumf u dosadašnjih 11 mečeva. Nakon trijumfa u Madridu nad Realom ekipa Dušana Alimpijevića ostvarila je drugi u nizu i sada posle 11 utakmica u elitnom takmičenju ima skor 4-7.

Najefikasniji u hali "Aleksandar Nikolić" bio je Džejms Feldin sa 29 poena, Tejlor Ročesti dodao je 11, po 10 su imali Nemanja Dangubić i Ognjen Dobrić, dok je kod gostiju najbolji bio Brajant Danston sa 16. Šut za tri poena ovo veče je služio košarkaše Crvene zvezde. Procenat šuta za tri poena je bio 50%. Od 28 šuteva koje su crveno-beli uputili ka košu, van linije za tri poena, 14 je bilo uspešno realizovano.

Crvena zvezda u narednom kolu Evrolige gostuje Valensije sledećeg petka.

Izvor: Happutv.rs/Kurir
Foto: Twiter/Moja Crvena zvezda

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter