Izvor:
09.12.2017 u 22:03
0

Posle „stotke“ stiže pojačanje: Zvezda dovodi Dilana Enisa! (VIDEO)

Crvena zvezda u potrazi je za nekoliko pojačanja, a prema pisanju specijalizovanog portala 'Sportando' jedno od njih moglo bi da stigne iz Sremske Mitrovice.

Prema njihovim saznanjima, novi plejmejker srpskog i regionalnog šampiona uskoro će postati Dilan Enis, iako ima i još nekoliko ponuda iz Španije.

Stručni štab tima sa Malog Kalemegdana mogao je lično da se uveri u kvalitete Dilana, jer je upravo protiv crveno-belih ubacio rekord sezone sa 21 poenom, sedam asistencija, četiri ukradene i tri skoka, ali i pet izgubljenih lopti.

Radi se o dvadesetpetogodišnjem momku koji je u Srbiju stigao na startu tekuće takmičarske godine, i sjajno se snašao – prosečno beleživši 18,6 poena (53,5% za dva, 29,8% za tri), 5,4 asistencije, 4,6 uhvaćenih i 2,2 ukradene lopte.

Momak poreklom sa Jamajke rođen je 26. decembra u Torontu, visok je 188 centimetara, a težak 88 kilograma. Kao što i 'brojevi' kažu, krase ga izuzetne atletske sposobnosti: brzina, veoma dobar ulaz, agresivna igra u defanzivi i kvalitetan šut, a pritom može da igra i klasičnog beka.

Posle tri različite srednje škole, nastupao je i za tri različita koledža – Rajs, Viljanovu i Oregon, ali ga niko nije izabrao na draftu za NBA ligu.

Iste godine je u Letnjoj ligi kratko nastupao za Oklahomu Siti Tander, odnosno Golden Stejt Voriorse, postigavši 35 poena u pobedi nad Los Anđeles Klipersima. Jedanaest dana kasnije potpisao je za Megu.

S druge strane, više sreće imao je njegov brat Enis, koji je trenutno član Los Anđeles Lejkersa.

b92.net
Foto: bcmegabasket.net

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter