Izvor:
15.12.2017 u 15:51
0

EVROLIGA: Zvezda napada Valensiju!

Šestodnevna turneja Crvene zvezde započela je jučerašnjim odlaskom u Valensiju preko Amsterdama, gde će večeras (20.30) u 12. kolu Evrolige igrati protiv ekipe sa najdužim gubitničkim nizom ove sezone. Španski tim je u seriji od sedam poraza, poslednju pobedu ostvario je 27. oktobra protiv Unikahe.

– Tim koji ima Erika Grina, San Emeterija a sada i oporavljenog Dubljevića, nikad ne može da ima ulogu autsajdera pred svojim navijačima, niti može da se kaže da je neko favorit pred gostovanje u Valensiji – kaže trener crveno-belih Dušan Alimpijević. – Posebno mi nemamo pravo da to kažemo. Jesmo u dobrom ritmu, dosta bolje izgledamo u poslednje vreme, što je odraz boljeg rada na treninzima u periodu kada smo za to imali vremena. Sportski motiv postoji, želimo dobar rezutat i u Valensiji, naše nade i želje su samo veće iz utakmice u utakmicu.

Na putešestvije je krenuo i novopridošli bek Dilan Enis, takođe i Nikola Radičević, koji u prethodnim utakmicama Evrolige i ABA lige nije ulazio u igru, dok je Marko Kešelj ostao u Beogradu.

– Niti će Dilan uzeti nekome što je zaslužio, niti će on dobiti nešto što nije zaslužio. Tu je da pojača konkurenciju, da se izbori za svoje mesto i ulogu, za svoju minutažu. Već je svojim dobrim igrama i ponašanjem skrenuo pažnju na sebe u dresu Mega Bemaksa. Potrebno je da tokom ovog šestodnevnog puta oseti i atmosferu i hemiju tima, da ga saigrači upoznaju i da se uživo upozna sa sistemom.

Dilan bi trebalo da skine deo tereta sa Tejlora Ročestija, koji često ima minutažu u neskladu sa svojim igračkim godinama. Iskusni američki plejmejker spreman je za serijal gostovanja koji počinje u Valensiji, nastavlja se duelom sa Mornarom u Baru i završava u utorak utakmicom protiv šampiona Evrolige Fenerbahčea u Istanbulu.

– Prvo nas čeka važna utakmica sa Valensijom, u dobrom smo ritmu i želimo tako da nastavimo – kaže Ročesti. – Znamo da je u pitanju odličan tim. Uostalom, uopšte nije lako zabeležiti pobedu u Evroligi, posebno na gostujućem terenu. Oni će biti gladni pobede pred svojom publikom. Moramo da igramo našu igru, na način kako smo to činili u prethodnom periodu, i da se i dalje uigravamo kao tim.

Po povratku u Beograd posle utakmice sa Fenerom (utorak), crveno-bele već u četvrtak očekuje duel sa Panatinaikosom u hali "Aleksandar Nikolić".

novosti.rs
Foto: aba-liga.com, euroleague.net

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter