Izvor:
28.12.2017 u 02:48
0

NAJPLAĆENIJI SRPSKI KOŠARKAŠ U NBA: Marjanović ima ugovor vredan 21 milion dolara po sezoni! (foto)

Marjanović je u pobedi Detroita igrao samo tri minuta i ubacio je šest poena.

Boban Marjanović ostvario je životni san da zaigra u NBA ligi, međutim, taj deo sna se odnosi samo na finansijsku stranu. Bobi ne može da se pohvali nekom minutažom u Detroitu s akojim ima ugovor vredan 21 milion dolara na tri sezone.

To i nije neki vredan ugovor (Očekuje se da Jokić ove godine potpiše za 60 -70 miliona dolara), ali opet je mnogo veći nego u Evropi. Ipak, ne ide se u NBA samo zbog para već i zbog neke karijere. Sa druge strane i neigranje utiče na to da opada nivo igre igrača, što se videlo na Eurobasketu, gde Bobi nije toliko dominirao, kao pre dve godine kada je bio prvi centar Evrolige u dresu Zvezde.

Ali, bez obzira na to Boban je sigurno najplaćeniji igrač Srbije u NBA u odnosu na to koliko provodi na terenu. Jedan njegov minut košta 28.000 dolara. Ako bi računali sekunde bobi bi dobijao 466 dolara.

U poslednjem meču protiv Indijane igrao tri minuta (što znači da je gazdu kluba koštao 84.000 dolara za to) i ubacio 6 poena. Inače, pre nekoliko dana je na terenu proveo rekordnih 0,4 sekundi i za to je zaradio oko 26.000 dolara.

Boban ima minimanlnu minutažu od 7, 6 minuta što mu omogućava da bude najplaćeniji. On je definitivno najplaćeniji srpski igrač, ako gledamo taj parametar koliko je plaćen, a koliko igra. Jer, praktično on dobija ogroman novac, a ne igra puno.

Bogdan Bogdanović inkasira 11,454 dolara, po minutu jer ima minutažu od 25 minuta, ali i veći ugvor.

Takođe ni Jokić ni ne može da uđe u konkurenciju jer zarađuje 1,400,000 po sezoni , a igra u proseku 30,3 minuta pa je jasno da zarađuje mnogo manje. Tačnije samo 730 dolara p minutu na parketu.

Nemanja Bjelica ima ugovor na 3,9 miliona, a igra 14,5 minuta, pa je jasno da po minuti na parketu dobije 8,263, a Miloš Teodosić 7,547 dolara po minuti.

Izvor: Telegraf
Foto: DownToBuck/youtube printscreen, instagram/bogdan.bogdanovic13

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter