Sale Đorđević: Promašena bacanja su nas koštala poraza, ali ponosan sam na svoje igrače!

Selektor Srbije, Aleksandar Đorđević posle poraza Srbije u Nemačkoj istakao je veliki broj promašenih slobodnih bacanja kao ključan za izgubljen meč protiv Pancera.

- Nemci su odigrali tvrdu, fizički veoma dobru utakmicu. Mi smo, sa druge strane, promašili previše slobodnih bacanja u drugom poluvremenu i to nas je koštalo poraza. Možda je značaj utakmice opteretio neke naše igrače, pa smo i u poslednjem minutu sa tri promašena slobodna bacanja, ispustili priliku da utakmicu uvedemo u potpuno izjednačenu završnicu – rekao je Đorđević.

On je svestan da su greške u odlučujućim momentima presudile pobednika, ali je istakao da se okreću utakmici protiv Austrije, koja je na programu u Beču, u nedelju od 19.30.

Napravili smo nekoliko grešaka i izgubljenih lopti u odlučujućim trenucima. Ipak, naš mladi tim, u kome je bio samo jedan igrač sa poslednjeg Evropskog prvenstva, igrao je srcem, borio se i to je svakako pozitivno i na takav odnos prema igri mogu da budem ponosan. Moramo sa pozitivnim mislima da se okrenemo utakmici protiv Austrije - zaključio je Đorđević.

 

Telegraf
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost