Izvor:
10.04.2018 u 16:25
0

DOMINACIJA SRBINA: Nikola trip-dablom zakazao okršaj sa Minesotom! (VIDEO)

Košarkaši Denvera slavili su nad Portlandandom sa 88:82, i ovim trijumfom su Nagetsi probudilinade za plej of jer će se sada za mesto u doigravanju boriti protiv Minesote koja je slavila protiv Memfisa sa 113:94.

U početku su Denver i Portland bili prilično izjednačeni na terenu, ali je Portland u drugoj polovini drugog perioda imao više koncentracije pa je prvo poluvreme završio sa sedam poena prednosti.

Dobra odbrana Trejl Blejzersa i ofanzivni skok su napravili velike probleme Nagetsima pa je Portland veoma brzo stigao do dvocifrene prednosti u trećoj deonici. Tada međutim Denver uspeva da se rezultatski vrati u život serijom 12:2, a presudno u tim momentima je bilo što je Denver uspeo da isparira u skoku Portlandu.

Taj nalet Denvera Portland je najpre odbio da bi Nagetsi koševima Devina Herisa i Nikole Jokića konačno ponovo poveli. Tada je u šuterske probleme imao Džamal Marej, koji je promašio nekoliko potpuno otvorenih trojki, pa je delovalo da bi moglo sve da pođe po zlu po Nagetse. Ipak Pogocima Vila Bartona i Džamala Mareja Denver ide na plus pet što je bilo dovoljno da se obezbedi pobeda.

Nikola Jokić je u ovom meču imao 15 poena, 20 skokova i 11 asistencija, ali je Vil Barton imao više poena, zabeležio je 22. Jusuf Nurkić je bio najbolji kod Portlanda sa 20 poena i 19 skokova, dok je Demijen Lilard ubacio 22 poena.

Minesota je protiv Memfisa prednost prvi put preuzela polovinom druge četvrtine, a do kraja meča je samo uvećavala svoj rezultatski plus. U poslednjoj četvrtini je Minesota bila posebno raspoložena kada je zgazila Grizlise rezultatom 30:19.

Timbervulfsi su igrali veoma dobru odbranu jer su na ovom meču dozvolili svega 41 odsto pogođenih šuteva iz igre Memfisu.

Džef Tig i Karl Entoni Tauns su bili najefikasniji sa po 24 poena u ovom meču, dok je Nemanja Bjelica za 20 minuta na parketu imao dva poena i pet skokova. Ben Meklmor je kod Grizlisa imao 18 poena.

Izvor: Kurir
Foto: Facebook/nikola jokic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter