SRAMOTA: Lopovi ukrali dres i patike legendarnog Radivoja Koraća!

Iz prostorija OKK Beograda, u Ulici Zdravka Čelara, u kojoj se nalazi i trofejna klupska sala, nedostaju najvredniji eksponati - poslednje patike i dres reprezentacije u kojem je igrao Radivoj Korać, jedan od najboljih jugoslovenskih košarkaš svih vremena

Vlade Đurović, predsednik kluba, podneo je krivičnu prijavu protiv N.N. lica. Istraga zasad tapka u mestu, a za Blic je objasnio šta se desilo i kako je moguće da stvari tek tako nestanu.

Nama je to nestalo od 2015. do 2017, kada smo se selili sa jedne na drugu, a zatim i na treću lokaciju na kojoj smo sada. To nije ukradeno iz prostorija našeg kluba, već nam je pri seljenju to neko uzeo - kazao je Đurović.

Potom je dodatno objasnio:

Mi smo se prvo iz “Pionira”, u kojem smo imali svoje prostorije, selili, zatim smo imali sedište u Braći Krsmanović, a onda smo stvari, pre nego što smo se doselili u Zdravka Čelara, ostavili u jednom kafiću koji je u vlasništvu Dejana Dimitrijevića, bivšeg direktora našeg kluba. Po ulasku u sadašnje prostorije napravili smo popis stvari i utvrdili da je sve tu osim već pomenutog dresa i patika. Tu je levica koja je izlivena u bronzi, pehari koje je 1963. osvojio OKK Beograd, ali ne i patike i dres koje je Korać nosio u reprezentaciji.

Dodao je da je krađa prijavljena i podneta je krivična prijava protiv N.N. lica.

Mi smo pre četiri meseca podneli prijavu, ali i dalje tapkamo u mestu i nema nikakvih pomaka u istrazi. Nama preostaje samo da čekamo i da se nadamo da će se stvari pojaviti. Još jednom bih zamolio sve da nam, ukoliko imaju bilo kakve informacije, jave - zaključio je Đurović.

 

informer.rs
Foto: wikipedia

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost