Izvor:
28.04.2018 u 02:45
0

GROBARI ĆE SE RADOVATI: CSKA u dramatičnom finišu do fajnal-fora Evrolige, Armejci stižu u Beograd!

Košarkaši CSKA iz Moskve plasirali su se na fajnal-for Evrolige u Beogradu, pošto su u gostima u četvrtoj utakmici pobedili Himki sa 89:88 (32:25, 25:19, 14:21, 23:18).

Za očekivati je da ruska ekipa tokom završnog turnira Evrolige u Beogradu imati veliku podršku navijača, sa obzirom na to da su pristalice CSKA u bratskom odnosu sa navijačima Partizana.

Utakmica u Moskvi donela je mnogo uzbudjenja i neizvesnosti. CSKA je sredinom treće četvrtine imao prednost od 17 poena, ali je Himki predvodjen Aleksejem Švedom i Stefanom Markovićem uspeo da sustigne, a čak i preokrene rezultat, medjutim, u finišu mu je nedostajalo sreće.

U poslednjih 20 sekundi utakmice ušlo se pri rezultatu 87:87, a napad je Himki. Ekipa Dimitrisa Itudisa je odmah po izvodjenju lopte faulirala Entonija Gila koji je potom s linije za slobodna bacanja imao polovičan učinak.

Himki je odlučio da brani poslednji napad, ali u tome nisu bili uspešni, pošto je Kori Higins na 5,6 sekundi pogodio za dva. Domaćin je potom brzo izveo loptu, što je na drugoj strani donelo lake poene Čarlsu Dženskinu, ali su oni poništeni, jer je zapisnički sto načinio grešku prilikom puštanja vremena što je žestoko iznerviralo trenera Jorgosa Barcokasa.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Higins sa 20 poena, dok je Aleksej Voroncevič dodao 15, a jedan manje ubacio je Serhio Rodriges.

U ekipi Himkija istakao se Šved sa 36 poena, dok je jedino još Džejms Anderson imao dvocifren učinak od 10 poena. Stefan Marković postigao je devet poena, uz tri skoka i dve asistencije.

Interesantno je pomenuti da je igrač Himkija Aleksewj Šved na ovom meču ubacio stotu trojku u Evroligi. Sa prosekom od 31.73% ubačenih šuteva za tri

Šved je daleko od najboljih pojedinaca u ovoj kategoriji ali stoji da ih je pogodio najviše od svih konkurenata.

Najbolje procente u šutu za tri poena ima Johanes Voigtman koji je pogodio 30 puta iz 52 pokušaja. Od onih koji češće šutiraju trojke u vrhu liste su Nando De Kolo (51.46%) i Adam Vačinski (49.51%).

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter