Izvor:
27.05.2018 u 18:47
0

TOPIĆ PRED POLUFINALE PLEJ-OFA: Prva utakmica s Partizanom najvažnija!

Trener košarkaša Crvene zvezde Milenko Topić izjavio je danas da crveno-beli, mada istrošeni napornim ritmom ove sezone, moraju hladne glave da uđu u polufinalnu seriju Superlige Srbije protiv Partizana.

"Očekuje nas polufinale, večiti derbi na koji smo čekali nekoliko meseci, posle finala Kupa, čiji trofej nam je promakao. Oni su se od tada dodatno odmorili i došli do forme, a mi smo imali naporan ritam cele sezone i istrošeni smo. Nadam se da ćemo ipak dobro otvoriti seriju koja će uticati na ishod polufinala i ulazimo jako i hladne glave i jedva čekamo da počne", izjavio je Topić na konferenciji za medije u hali "Aleksandar Nikolić".

Prema njegovim rečima, prva utakmica ove serije je najvažnija, bez obzira na to da li se igra na dve ili kao što se razmatralo na tri dobijene.

"Nismo uzimali obzir da li se igra na dve ili tri pobede. Prva pobeda daje ogromne šanse za prolaz. Mirno ulazimo u meč, ali sa velikom energijom i srcem kako bismo odbranili nešto što su naši prethodnici osvojili", rekao je Topić.

Kako ističe, zbog napornog ritma ove sezone njegovi igrači su osetili psihički napor, a kako navodi, prethodni period je iskorišćen da se što bolje odmore pred odlučujuće utakmice.

"Istrošenost, pre svega psihička je naš problem. Trudili smo se da odmorimo igrače i verujem da smo uspeli u tome. Gledali smo da nam minutaža bude ravnopravna i podeljena, ali i kroz relaksirajuće treninge se pripremamo na tenziju koja nas očekuje", rekao je Topić.

Topić je novinarima preneo i savet koji je imao za svoje igrače, s obzirom na to da je i sad bio akter derbija.

"Savet koji sam dao igračima je da u derbiju treba da uživaju i da igraju 40 minuta, a da ne gledaju u rezultat, već zadatke koje smo stavili ispred njih. A u tom slučaju ni rezultat neće izostati", rekao je Topić.

On je pozvao navijače da dođu u što većem broju i prepoznaju značaj utakmice.

"Siguran sam da će navijači prepoznati značaj meča i pomoći igračima u polufinalu. Ovom prilikom ih pozivam jer nismo isti sa njima i bez njih", istakao je Topić.

Košarkaš Crvene zvezde Dejan Davidovac veruje da će crveno-beli iskoristi prednost domaćeg terena i slaviti u prvoj utakmici protiv Partizana, ali naglašava i dobru formu crno-belih.

"Teška utakmica. Svi znamo šta znači igrati derbi. Oni su u dobroj formi, a i mi smo imali dovoljno vremena posle kupa da se spremimo. Imamo prednost domaćeg terena, nadam se da dćemo je iskoristi", rekao je Davidovac.

Prva utakmica polufinalne serije između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 18 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić", a u finale će se plasirati ekipa koja prva dođe do dve pobede.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter