Dejan Savićević o Mundijalu u Rusiji: "Srbiji nije sviran čist penal, Hrvatska može do finala"!

Dejan Savićević, predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore, rekao je da je VAR tehnologija odlična stvar za fudbal i da je Srbija oštećena zbog penala koji nije sviran nad Aleksandrom Mitrovićem.

Savićević je gostovao na Radio-televiziji Crne Gore i izjavio da je sudija Feliks Brih morao da gleda VAR tehnologiju posle sporne situacije u kaznenom prostoru Švajcaraca, što ovaj nije učinio. 

"Mislim da nema boljeg primera na Mundijalu. Da je sudija iz Nemačke pogledao snimak koji mu omogućava VAR tehnologija, sigurno bi pokazao na belu tačku, posle prekršaja nad Mitrovićem i čistog penala. Nije to uradio, Srbija je poražena, kasnije je završila učešće u grupnoj fazi. Ko zna kakav bi bio epilog da je dosuđen penal dok je na semaforu pisalo 1:1. Zato smatram da je VAR dobar, a da nije dobro da greška jednog učesnika na terenu utiče na sudbinu ekipe ili reprezentacije na terenu", izjavio je Savićević za RTCG. 

Bivši fudbaler Jugoslavije predviđa da će se jedini preostali balkanski predstavnik Hrvatska na Mundijalu naći u finalu, a da nas u drugom delu žreba očekuje velika borba. 

"Sam pogled na parove četvrtfinala i ko se sa kim ukršta u polufinalu nameće zaključak da nas očekuje velika borba u delu žreba u kojem se nalaze Belgija, Brazil, Urugvaj i Francuska. Iskreno, žao mi je što će Belgija ili Brazil morati da ispadnu već u četvrtfinalu. Ako Kavani ne bude igrao za Urugvaj, Francuska je veliki favorit. U drugom delu žreba su Hrvatska, Švedska, Rusija i Engleska i, na osnovu svega viđenog, kao i na osnovu kvaliteta tima, Hrvatsku vidim u velikom finalu", ocenio je Savićević. 

 

b92.net
Foto: wikipedia, fss.rs

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost