Izvor:
23.09.2018 u 07:28
0

DANAS JE DERBI: Partizan želi da sruši evropsku Zvezdu!

Večiti derbi, 158. po redu, između fudbalera Partizana i Crvene zvezde igra se večeras na stadionu u Humskoj (19.00).

Meč koji mnogi vide kao prekretnicu u sezoni, za Partizan da pokaže da može da izađe iz senke rivala, a za Zvezdu da potvrdi dominaciju posle plasmana u Ligu šampiona, dolazi u dobrom trenutku za oba tima.

Crno-beli su vezali pet prvenstvenih trijumfa od dolaska trenera Zorana Mirkovića, a branilac trofeja je takođe u naletu sa svih sedam pobeda i na krilima odličnog remija protiv Napolija u Ligi šampiona u utorak.

Mirković, koji je pre dva dana proslavio 47. rođendan, imao je samo jednu zelju kao poklon od igrača – pobedu u derbiju, iako je Zvezdi prepustio ulogu favorita.

Ali…

– Ima neko nepisano pravilo da ne pobeđuje ekipa koja je favorizovana ili trenutno bolja. Ako je tako, onda ću im vrlo rado prepustiti ulogu favorita – rekao je Mirković na konferenciji za medije u Humskoj.

S njim se nije slozio kolega sa klupe Crvene zvezde Vladan Milojević, jer smatra da u derbiju nema favorita.

– Javnost ima pravo da iznosi stav, ali mislim da nema favorita, tako je bilo u prošlosti, biće i u budućnosti. Ovde nema ni prednosti domaćeg terena. Derbi je derbi, jedna utakmica, uglavnom nepredvidiva – rekao je Milojević, uz napomenu da bi ova utakmica mogla da bude presudna u sezoni.

Osim uobičajenog naboja kada se nadmeću beogradski velikani, pobeda nosi i prvo mesto jer Crvena zvezda trenutno ima dva boda više od Partizana. Istina, uz meč manje, ali moraće da brani poziciju.

Utakmica 9. kola Superlige Srbije između Partizana i Crvene zvezde igra se večeras od 19 sati na stadionu u Humskoj.

Kurir spor
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter