Izvor:
05.12.2018 u 14:54
0

DEJAN SAVIĆEVIĆ NAKON MEČA SA KOSOVOM: Imamo srpsku, crnogorsku i albansku stranu!

Čak 67.76 odsto svih korisnika interneta u Srbiji.

To je pokazalo merenje Gemiusa za novembar prema kome je naš portal u toku tog meseca posetilo 2.794.017 jedinstvenih korisnika na teritoriji Srbije

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore za Telegraf je prokomentarisao grupu A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

S obzirom na to da su žreb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dočekali u četvrtom šeširu,fudbalska reprezentacija Crne Gore i nije loše prošla na istom, koji je održan 2. decembra u Dablinu.

Međutim, ono što na prvi pogled ''bode oči'' jeste činjenica da će Crnogorci morati da igraju protiv tzv. Kosova. Gledano sa sportske strane – sasvim pristojan protivnik, međutim, tu je i ona politička koje će nezaobilazno biti prisutna s obzirom na prilike na Balkanu.

U izjavi za Telegraf.rs, predsednik FSCG Dejan Savićević osvrnuo se na utakmice sa pomenutim protivnikom. Zanimljivo, to je prvo ''pojavljivanje'' Savićevića u javnosti otkako su Crnogorci dobili svoje rivale u kvalifikacijama.

– Nama kao Savezu biće jako teško da organizujemo tu utakmicu. S te administrativne strane je grupa dosta zahtevna. Mislim da je naša policija protiv Srbije pokazala da zna da organizuje neki veliki događaj, tako da računam da će i ovu utakmicu protiv Kosova odraditi kako treba. Ona je i teža nego meč sa Srbijom, jer ćemo sada imati tri strane: srpsku, crnogorsku i albansku – rekao je Savićević.

Prvi čovek FSCG prokomentarisao je i izjavu predsednik FS tzv. Kosova da je njegova ekipa među dve najbolje u grupi. Podsetimo, tu su još Engleska, Češka i Bugarska.

– To je njegovo mišljenje. Lično mislim da je malo preterana izjava, ali oni su sada u toj euforiji posle pobeda u okviru Lige nacija. Šta ja znam, to su sve neke predigre. Verovatno je hteo i da motiviše igrače, ali pitanje je šta će sve biti na terenu. Teren će pokazati sve.

Priznao je Savićević, tokom razgovora za Telegraf, da nije imao nekih posebnih želja tokom žreba.

– Naša grupa mogla je da bude i teža, ali mogla je da bude i lakša. Možda smo mogli da imamo malo više sreće kao što je, na primer, Hrvati u poslednje vreme imaju na žrebu. Bilo je bitno samo izbeći tu grupu C u kojoj se nalaze Holandija i Nemačka. Mnogo su jaki i jedni i drugi, to je nekako i ''grupa smrti''. Holanđani imaju skup mladih i kvalitetnih igrača koji će za godinu dana pokazati sav svoj raskoš. Generalno bih bio zadovoljan našom grupom da iz petog šešira nije došlo Kosovo. Upravo zbog ovih stvari koje sam pričao – jasan je bio Savićević koji se osvrnuo i na protivnike Srbije:

– Srbija je iz tog prvog šešira dobila Portugaliju koja je čvrsta ekipa, ali je Srbija već pokazala da može da igra sa njima. Borba za to mesto koje vodi na EP će biti sa Ukrajinom, dok ove dve selekcije nemaju šta da traže. Mislim da Srbija ima veliku šansu da se plasira na EP – zaključio je Dejan Savićević.

Legendarni Genije je priznao i to da mu se sviđa ideja UEFA da od 2021. uvede i to treće takmičenje, povlačeći paralelu sa nekim ranijim takmičenjima kao što su bili Kup sajamskih gradova, Kup pobednika kupova i Intertoto Kup.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter