Izvor:
19.12.2018 u 10:53
0

STIŽU NAGRADE: Zlatna odbojkašica Maja Ognjenović i Marko Tomićević dobitnici priznanja „Vihor“!

Kapiten svetskih šampionki odbojkašica Srbije Maja Ognjenović i bronzani sa Svetskog prvenstva za kajakaše Marko Tomićević dobitnici su priznanja "Vihor".

Oni su izabrani za najbolje sportiste Vojvodine za 2018. godinu.

U timskoj konkurenciji najbolji su šampioni Srbije odbojkaši Vojvodine i odbojkašice Vizure.

Najbolji sportista sa invaliditetom je stonoteniser Mitar Palikuća, prvak države i pojedinačno peti na Svetskom prvenstvu, najbolja sportistkinja je svetska prvakinja stonoteniserka Borislava Perić-Ranković, a Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom "Spin" iz Novog Sada i u muškoj i u ženskoj konkurenciji kada su u pitanju timovi.

Na svečanosti u Pokrajinskoj vladi nagrade sportistima uručili su potpredsednik Đorđe Milićević i sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez.

"Pokrajinska vlada, stoga, posebnu pažnju posvećuje sportu. Za svega dve i po godine, ova Pokrajinska vlada uložila je blizu 700 miliona dinara u razvoj sportske infrastrukture i opremanje sportskih objekata. Takođe, obezbeđena su sredstva i za školski sport – za 115 projekata održavanja fiskulturnih sala i terena i opremanja škola sportskim rekvizitima", izjavio je potpredsednik Milićević.

On je naveo da će, nakon završetka prve faze rekonstrukcije stadiona u Subotici, na proleće početi i obnova atletskog stadiona u Zrenjaninu, za čega je iz pokrajinskog budžeta namenjeno 120 miliona dinara, kao i izgradnja novog sportsko-rekreativnog centra u Kuli.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez izjavio je da vrhunski sport, kao jedan od prioriteta resornog sekretarijata, ne bi bio moguć bez ulaganja u sportsku infrastrukturu, školski sport, sport žena i invalida i stipendiranja najtalentovanijih sportista, te da je godina na izmaku bila veoma uspešna za sportiste iz Vojvodine.

Uputivši čestitke ovogodišnjim dobitnicima Vihora, Batez je rekao da će se Pokrajinski sekretarijat truditi da obezbedi maksimalnu podršku i za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

Izvor. Kurir
Foto: iNSTAGRAM/majaognjenovic10

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter