Izvor:
25.05.2019 u 15:24
0

ADA CIGANLIJA: Šesti memorijalni skup „Sait Hadžić“, u organizaciji oldtajmer kluba Beograd!

Šesti memorijalni skup "Sait Hadžić", u organizaciji oldtiajmer kluba Beograd, održan je danas na Adi Ciganliji.

Posetioci na najpoznatijem beogradskom izletištu, uz roštiljske kobasice i osveženje imali su priliku da vide automobile i motocikle iz ranijih epoha, kao i da se slikaju sa vozilima koja su u punom sjaju odolela vremenu.

– Ovde je okupljeno oko pedesetak prelepih vozila članova našeg kluba. Osim vozila tu su i motocikli i jedan autobus – rekao je Nenad Ðurić iz oldtajmer kluba Beograd.

Prema njegovim rečima, titula zvezde ovog skupa pripada plavom Hadsonu iz 1927. godine, koji je ujedno najstariji model na ovom skupu.

– On je 2010. godine stigao iz Amerike, moj pokojni otac Sait Hadžić ga je uvežao i od tada traje restauracija. Prošle godine ona je konačno završena i ove godine očekujem da ga registrujem i da se pojavi na beogradskim ulicama – kaže vlasnik Saša Hadzić.

Oldtajmer plave boje, kojem je sunce davalo jak odsjaj, izazivao je najviše pažnje posetilaca, koji su znatiželjno razgledali i i spoljašnjost i untrašnjost automobila.

– To je motor od 5.000 kubika, sa šest cilindara u liniji. Nije to snaga kao što je danas, ali može da se nosi sa današnjim automobilima, iako ima drvene točkove. Održavanje je normalno, kao i kod svi automobila, s obzirom da se vozi nekoliko puta godišnje. Bitna je garaža i da stoji na suvom. Ne dozvoljavamo da pokisne – kaže Hadžić.

Posetioci nisu ostali ravnodušni ni na crveni Potijak, koji je došao iz Muzeja motora i motocikala Pančevo.

– Radi se o modelu Pontijaka iz 1928. godine od 48 konjskih snaga. U ovakvom stanju ga je mnogo lakše održavati i čak ga je lakše održavti nego vozilo. Vozi se sa dvostepenim kvačilom, međukvačilom… Danas je malo mučenje voziti takav automobil, ali kada se voli ništa nije teško – istakao je Dragan Markušev.

Kako kaže vlasnik, koji se preko 30 godina bavi oldtajmerima, njegov automobil je "zvezda" i na svadbama, u spotovima, a svoju ulogu imao je u seriji "Senke nad Balkanom".

Izvor:Tanjug
Foto: Instagram/prnt/beogradski_vremeplov_011

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter