MINISTAR OMLADINE I SPORTA DANAS POSETIO PANČEVO: Obišao škole i sportske klubove u Mesnim zajednicama Jabuka, Dolovo i Omoljica!

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je posetio Pančevo, i sa predstavnicima opštine i sportskih organizacija ovog kraja obišao škole i sportske klubove u Mesnim zajednicama Jabuka, Dolovo i Omoljica.

U MZ Jabuka, ministar se upoznao sa đacima i sportistima iz OŠ "Goce Delčev", OFK "Jugoslavija" i ŽRU "Jabuka", dok je u MZ Dolovo upriličeno druženje sa đacima OŠ "Aksentije Maksimović" i ŽRK i MRK "Dolovo", saopštilo je resorno ministarstvo.

Ministar je posetio i MZ Omoljica i OŠ "Dositej Obradović" i odbojkaše OSU "Mladost 1973" u MZ Omoljica, dodelivši komplete sportske opreme svim posećenim školama i klubovima.

- Lično sam se i pre ove posete uverio da su učenici i mladi sportisti iz Pančeva izuzetno posvećeni temeljitom radu i usavršavanju u svim oblastima njihovog interesovanja, a da su se pročuli i van granica Srbije po uspesima koje su postizali u programima „Sport u škole“, „Male Olimpijske igre“ i regionalnim „Sportskim igrama mladih - rekao je Udovičić. 

On je istakao da školski sport stvara buduće šampione i zdravo društvo, a zapažena ostvarenja ovdašnjih škola i sportskih klubova nas obavezuju da još intenzivnije radimo na izgradnji sportske infrastrukture, edukaciji mladih o važnosti bavljenja sportom i unapređenju uslova i stručnosti za razvoj klupskog sporta i takmičenja. 

- Istovremeno sa tim, nastavićemo da intenziviramo saradnju sa gradom kroz pružanja podrške aktivnostima Kancelarije za mlade, davanja još većeg broja stipendija u okviru Fonda za mlade talente i ostale načine sa ciljem stvaranja uslova za profesionalno osposobljavanje, lični razvoj i društvenu afirmaciju mladih ovog kraja - najavio je ministar.

On je istakao da su mladi najsvetlija budućnost, i jedino kroz otvoren i odgovoran odnos sa svim učesnicima u sistemu sporta i predstavnicima omladinskih organizacija mogu da se stvore uslovi da se dalje razvijaju, stiču znanja, iskustva, samopouzdanje i stalno proširuju granice ostvarenja njihovog punog potencijala.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vesti



Podeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro