Izvor:
22.10.2016 u 15:49
0

POVEĆAN BROJ OLIMPIJSKIH SPORTOVA: U Tokiju još pet disciplina

Međunarodni olimpijski komitet uvrstio kvintet novih sportova u program za naredne Igre u Japanu.

Međunarodni olimpijski komitet u avgustu je odlučio da u program Igara u Japanu uvrsti pet novih sportova i tako najveće i najznačajnije takmičenje na svetu učini još raznovrsnijim i uzbudljivijim. Tako će se u Tokiju takmičiti sportisti u karateu, surfovanju, sportskom penjanju, skejtbordingu i bejzbolu u muškoj, odnosno softbolu u ženskoj konkurenciji. Odluka je doneta u Rio de Žaneiru, domaćinu prethodnih Olimpijskih igara, a ideja je da ovaj istorijski korak omogući sportistima koji dosad nisu imali prilike za to da osete čari i emocije koje postoje samo na takmičenju kakvo su OI.
– Hoćemo da sport približimo mladima i da im damo priliku da izaberu sport među brojnim opcijama koje imaju u današnje vreme. Neće oni sami doći do nas, moramo ih privući – rekao je predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah i objasnio zbog čega je izbor pao baš na ovih pet sportova:
– To je svakako inovativna kombinacija, a bili smo fokusirani na sportove koji su popularni u Japanu. Verujemo da će Igre u Tokiju sledbenicima ostaviti u nasleđe velike događaje i u ovim sportovima.

Kurir
Foto: Twitter/Olympics

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter