EP U PRAKTIČNOM STRELJAŠTVU: Poverenje Svetske federacije u naš Savez!

 

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković otvorio je danas u Beogradu Evropsko prvenstvo u praktičnom streljaštvu.

On je istakao da je Srbija počastvovana što je izabrana da bude domaćin ovog prvenstva na kojem ucestvuje 1.160 takmicara iz 53 države.

Miličković je istakao da ta odluka potvrđuje poverenje koje Svetska federacija ima u naš Savez, govori o ugledu koji uživa naša zemlja, ali i uloženom trudu svih naših takmičara koji godinama unazad osvajaju brojna prvenstva širom sveta.

- To je jedna vrsta priznanja njihovom entuzijazmu i velikom radu koji su uložili u razvoj i popularizaciju ovog sporta u našoj zemlji. Želim da pozdravim naše goste i poželim im prijatan boravak u Srbiji. Želim vam da postignete što bolji rezultat i ujedno iskoristite ucešce na ovom provenstvu da se upoznate sa lepotoma Beograda i da se uverite u tradicionalnu gostoljubivost našeg naroda - rekao je Milickovic, koji se zahvalio predsedniku Svetske konfederacije Vitaliju Krušinu na ukazanom poverenju Srbiji za organizaciju ovog takmičenja.

On je dodao da je ponosan što značajan broj pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, kao članovi sporstkih klubova, učestvuje u takmičenjima praktičnog streljaštva.

- Pripadnici Specijalne antiteroristicke jedinice, Žandarmerije i drugih jedinica već godinama donose medalje sa raznih takmicenja u ovoj disciplini i drže brojne svestke rekorde -  naglasio je državni sekretar, koji je izrazio očekivanje da će pripadnici MUP-a i tokom ovog takmičenja briljirati u spoju preciznosti snage i brzine, što je moto ove sportske discipline.

Milickovic je ukazao da kroz bavljenje ovim sportom pripadnici MUP-a dodatno unapreduju efikasnost, taktičku pripremljenost i obučenost za obavljanje službenih zadataka.

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnjakafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Goli život  
23:00  Parovi - Live  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro