Izvor:
10.09.2019 u 11:57
0

GRAN PRI U JAPANU: Srpski tekvondisti otputovali na turnir G4 katerogije

Reprezentacija Srbije u tekvondou je otputovala u Japan gde će se takmičiti na prvom Gran priju ove sezone.

U japanskom gradu Čiba će se od 13. do 25. septembra boriti Milica Mandić, Tijana Bogdanović, Ana Tepavac i Dmitrij Nagaev.

Turnir je G4 kategorije koji okuplja 32 najbolja borca sa olimpijske liste.

Top šest najboljih boraca na olimpijskoj listi osiguraće direktan plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020, a do zatvaranja te liste ostalo je još svega tri meseca, odnosno do kraja godine.

Predstojećih nekoliko turnira, uključujući i Gran pri u Tokiju od izuzetne važnosti su za srpske tekvondiste, pre svega za Mandić i Bogdanović, koje su na ivici direktnog plasmana, pošto su obe trenutno na šestim pozicijama olimpijske liste.

Prvi put na Gran pri turnir pozvan je i Nagajev, što je od izuzetne važnosti za građenje njegove karijere, iskustva i sakupljanja poena za svetsku i olimpijsku listu.

Budući da je poslednji dobio poziv kao 32. na olimpijskoj listi, žreb će ga odvesti na jednog od prva tri nosioca.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter