Izvor:
27.10.2016 u 21:54
0

Pljušte otkazi: Selektor u problemu pred kvalifikacije

Selektor rukometaša Srbije Jovica Cvetković saopštio je spisak reprezentativaca za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i rekao da nije slična situacija kao kada je vodio ekipu prošle decenije.

Nije ništa slično. Imali smo proces stvaranja reprezentacije, pravili smo je ni iz čega. Taj posao je išao kako treba i uspeli smo da ostvarimo ambicije, preležimo dečije bolesti i steknemo iskustvo kroz utakmice, kvalifikacije i prijateljske duele. Ono što se kasnije dešavalo je nešto što nije išlo tokom koji je ta generacija obećavala i koliko je bila kvalitetna – rekao je Cvetković za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Reprezentativci Srbije će se okupiti 30. oktobra u Beogradu, prvu utakmicu u kvalifikacijama igraće 3. novembra protiv Poljske u Gdanjsku, dok će tri dana kasnije dočekati Belorusiju u Nišu. U grupi je još i Rumunija.

Pozvani su golmani: Strahinja Milić (Vardar), Vladimir Cupara (Ademar Leon) i Darko Arsić (Metalurg).
Krila: Nemanja Ilić (Tuluz), Dobrivoje Marković (Zagreb), Darko Đukić (Kilce) i Bogdan Radivojević (Flensburg).
Pivotmeni: Rastko Stojković (Meškov), Mijajlo Marsenić (Vardar) i Zoran Nikolić (Konstanca).
Bekovi: Žarko Šešum (Gepingen), Momir Rnić (Melsungen), Ilija Abutović (Vardar), Petar Nenadić (Berlin), Petar Đorđić (Flensburg), Nemanja Zelenović (Magdeburg), Stefan Terzić (Benfika) i Aleksandar Stanojević (Al Ahli).

Cvetković je kazao da ima veliku želju da pokuša da mobiliše igrače koji su na vrhunskom nivou, jer zenit generacije na čelu sa Momirom Ilićem, Markom Vujinom, Rastkom Stojkovićem i drugima nije prošao. Takođe, naveo je da je razgovarao sa njih nekoliko i da razume zašto pojedinci neće da se odazovu.

Oni su na vrhuncu. Svi su oni ušli malo u godine, ali ne delim igrače na mlade i stare, već na dobre i loše. Mi smo mala zemlja. Ne smemo da bacamo igrače. Pogotovo kada pogledamo malo unazad i pogledamo naš podmladak. Imamo taj problem. Nemamo nasleđe. To je činjenica. Nalazimo se u izuzetno teškoj situaciji. Ova generacija je najzrelija. Treba je mobilisati, napraviti sistem igre, koji od 2009. godine nije napravljen. Nisam ga video ovih sedam godina kazao je Cvetković.

Večernjenovosti
Foto: Foto: Twitter/rssrbije

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter