Izvor:
03.11.2016 u 21:28
0

Ko će da nasledi Divca: Da li je Šapić budući predsednik OKS?

Olimpijski komitet Srbije (OKS) uskoro će dobiti novog predsednika, koji će na toj funkciji naslediti Vlada Divca, a za sada je zvanično kandidaturu najavio samo Aleksandar Šapić, dok se nezvanično kao kandidat spominje Ivan Todorov.

Šapić, nekada jedan od najboljih vaterpolista na svetu i osvajač tri olimpijske medalje, aktuelni predsednik opštine Novi Beograd, potvrdio je danas Tanjugu da želi na celo OKS, dok bi Todorov, ucesnik Olimpijskih igara u Seulu, dosadašnji potpredsednik OKS i predsednik Skupštine džudo saveza, uskoro trebalo da zvanično uđe u trku.

– Mnogi su mi zamerali što u poslednjih sedam-osam godina, otkad sam završio karijeru nisam aktivnije bio pri sportu jer je sport deo mene i zahvaljujući snjemu sam sve postigao u životu. Mislim da sa svojim životnim iskustvom, znanjem i postsportskim iskustvom, možda sam danas u sitauciji da vratim sportu ono sto je on meni nekad dao – rekao je Šapić i nastavio.

– Da li sam ja najbolje rešenje? Zaista ne znam i verujte da se neću naljutiti ako ne budem izabran. Sport je meni sve dao i uvek ću pomagati. Samo mislim da ja danas, sa skoro 40 godina, sa iskustvom i sportskom karijerom, koja ne mora da bude garant da ćete biti dobar funkcioner, mogu da dopriensem srpskom sportu. Videćemo da li će tako procenit Savezi, ali verujem da će izabrati najboljeg. Svi predsedseddnici u svetu imaju neku funkciju, tako je bilo i ranije kod nas, to su ljudi koji imaju svoju poziciju, biznis i mogu da pomognu – zakljucio je Šapić.

Kada su u pitanju drugi kandidati u javnosti su ranije figurirali Vladimir Grbić, koji je u međuvremenu bliži funkciji predsednika Odbojkaškog saveza, zatim aktuelni ministar sporta Vanja Udovicih, predsednik Sportskog saveza Aleksandar Šostar, pa i predsednik Evropske odbojkaške federacije (CEV) Aleksandar Boričić.

Kandidate za predsednika predlažu Savezi, članovi OKS, a rok za prijavu ističe 18 novembra.

Prema povelji MOK-a Izborna skupština mora da se održi najkasnije šest meseci po završetku Olimpijskih igara, što je u ovom slučaju 21 februar 2017 godine.

Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter