Izvor:
30.10.2019 u 20:33
0

OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE: Maljković potpisao poziv za učešće Srbije na OI u Tokiju!

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković potpisao je večeras pozivno pismo predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomasa Baha za učešće tima Srbije na Igrama u Tokiju.

Na taj način i zvanično je potvrđen kontinuitet učešća srpskih sportista na Olimpijskim igrama započet u Stokholmu 1908. godine.

– Danas je veliki dan na našem putu do Tokija, ozvaničili smo učešće na Igrama u Japanu. Još 267 dana nas deli od momenta kada će naš tim izaći na novi Olimpijski stadion i kada će se zastava Srbije ponosno zavijoriti na otvaranju 32. Olimpijskih igra – rekao je Maljković na svečanosti u hotelu Hilton, pre nego što je potpisao pozivno pismo koje mu je predao olimpijski šampion u rvanju iz Rija Davor Štefanek.

On je dodao da ga posebno raduje što tim Srbije i dalje raste.

– Učešće na OI je vrhunac u karijeri svakog sportiste. Očekivanja su velika, a ona se ne ogledaju samo u broju medalja, nego i u tome kako se sportisti bore za svoju zemlju. Mi smo tu da ih podržimo. Imamo dosta razloga da budemo optimisti jer naši sportisti u kontinuitetu prave vrhunske rezultate. Berujem da će sve to potvrt biti na najvećoj smotri – rekao je Maljković i posebno se zahvalio na podršci predsedniku Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije, Ministarstvu sporta, MOK-u i sponzorima.

Maljković je poručio sportistima da u Japanu budu tim, da bodre jedni druge i inspiracija budućim olimpijcima.

U ime sportista govorila je strelkinja Zorana Arunović.

– Učešće na Olimpijskim igrama je najveće priznanje za svakog sportistu i sve ono o čemu sanja kada napravi prve spirtske korake. Kao neko ko je već bio na Igrama mogu reći da ne postoji veća privilegija od predstavljanja svoje zemlje na OI. Budite uz nas – istakla je Arunovićeva.

U ovom trenutku tim Srbije za Tokio broji 40 članova, a već za dva dana biće ih 44, kada FIBA potvrdi listu za nastup ekipe u basketu 3X3.

Olimpijske igre u Tokiju održaće se od 24. jula do 9. avgusta 2020. godine.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter