Izvor:
05.12.2019 u 21:08
0

PROCENA NEUROHIRURGA O STANJU MIHAELA ŠUMAHERA: Minimalno stanje svesti mu omogućava da može da okreće glavu i plače!

Neurohirurg i direktor milanskog Instituta za neurologiju Matilda Leonardi izjavila je da je Mihael Šumaher po svemu sudeći u "minimalnom stanju svesti", što mu omogućava da može da okrene glavu i da plače zbog glasova koje čuje oko sebe.

Francuski list "Le Parisien" je nedavno objavio priču sa medicinskom sestrom iz bolnice "Žorž Pompidu", gde je Šumaher prebačen na navodno lečenje matičnim ćelijama.

Leonardi, međutim, kaže da sedmostruki svetski šampion to prošao taj tretman.

"U javnosti postoji zbrka između vegetativnog stanja i stanja minimalne svesti. Pacijenti u Šumajerovom stanju otvaraju oči, mogu da okrenu glavi kad ih pozovete, mogu da pomeraju palčeve kao odgovor na pitanje i na kraju razgovora mogu da zaplaču. Ne postoje objavljeni naučni podaci koji dokazuju postojanje i efikasnost ovog tretmana. Nema traga ovog protokola, niti sličnog eksperimenta na pacijentima u stanju minimalne svesti".

Šumaher je teško povređen u nesreći prilikom skijanja 29. decembra 2013. godine u francuskim Alpima. Od tada traje misterija oko njegovog zdravstvenog stanja.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter