KONOVALOV ODBRANIO TITULU PRVAKA SVETA, pojas namenio Vučiću!

 

 Reprezentativac Srbije u kik boksu, član "Palminih tigrova" Aleksandar Konovalov večeras je u Jagodini odbranio titulu profesionalnog prvaka sveta u kategoriji do 64,5 kilograma u lou kik.

Konovalov je, u trećoj rundi, primorao protivnika, izazivača Luku Mamelija iz Italije, da nakon tri brojanja, preda meč. Od samog početaka Konovalov je forsirao napad, povezivao udarce i na kraju trijumfovao.

Meč je, u Sportskoj hali Jasa pratilo 6.000 gledalaca, među kojima i šef diplomatije Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar sporta i omladine Vanja Udovičić i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Ponovo osvojeni pojas svetskog prvaka Konovalov je, na ringu, predao Udovičiću, sa molbom da ga uruči premijeru Aleksandru Vučiću.

Meču, koji je je otvorio predsednik Kik boks federacije Borisav Pelević, prisustvovali su i predstavnici 15 ambasada, među kojima ambasadori Rusije Aleksandar Čepurin i Kine Li Mačang.

Dvoboju Konovalova i Mamelije prethodilo je šest uvodnih borbi kik boksera iz Jagodine, Beograda, Niša, Vranja, Novog Pazara i Kosovske Mitrovice. Vlasnik Kik boks kluna "Palmini tigrovi" je predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma.

Tanjug
Foto:Twitter/KevaZakon

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost