parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

PREDSEDNIK PLIVAČKOG SAVEZA: Sva deca pregledana, ništa ne ukazuje na trovanje!

 

Predsednik Plivačkog saveza Srbije, Boris Drobac izjavio je večeras da su sva deca koja su se na plivačkom takmičenju u Bečeju požalila na stomačne tegobe, pregledana u Domu zdravlja, da ni jedno nije zadržano na lečenju i da ništa ne ukazuje na eventualno trovanje.

Drobac je rekao da se na tegobe požalilio nešto više od dvadesetoro dece. Kako je naveo Drobac, na takmičenju je bilo više od 300 osoba od čega 260 dece, dok su ostalo treneri, sudije i tehničko osoblje.

Po njegovim rečima, neka od dece koja su juče prijavila da imaju tegobe u vidu mučnine i diareje, danas su učestvovala na takmičenju, neka su iz bazena samo pratila takmičenja, a nisu nastupala, dok je nekoliko dece napustilo Bečej jer su po njih došli roditelji.

"Deca su smeštena u više različitih objekata, odnosno jela su različitu hranu, pa otpada mogućnost da je eventualno hrana uzrok pomenutih tegoba. Inspekcije su za svaki slučaj uzorkovale hranu iz pojedinih objekata i očekuju se rezultati ispitivanja. Za sada ne postoji zvanično objašnjenje šta je uzrokovalo stomačne tegobe kod te dece", rekao je Drobac.

On je konstatovao da se najverovatnije radi ili o stomačnom virusu ili o prolaznim tegobama koje često nastaju kod dece, ali i kod odraslih usled promene sredine, odnosno usled nenaviknutosti na pijaću vodu i druge uslove koji su novina pa oni sa ostljivijim organizmom reaguju na taj način.

"Najbitnije je da apsolutno nema bilo kakvih težih posledica, ni jedno dete nije završilo u bolnici, čak ni jednom detetu nije uključena ni infuzija, a mnoga od njih su danas nastupila na takmičenju i moram priznati da sam prilično iznenađen činjenicom da je sve ovo u pojedinim medijima porimilo takve razmere, jer stvarana situacija nije ni blizu onoj kako je predstavljena u tim medijima", zakljčio je Drobac.

On je dodao da će Plivački savez Srbije ovim povodom objaviti zvanično saopštenje za javnost.

U Bečeju je ovog vikenda održano pojedinačno i ekipno prvenstvo Srbije za kadete.

Tanjug
Foto:Twitter/SerbiaSwimmFed

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:15 Parovi jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja Kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
22:00 Parovi - Live
00:00 Parovi - Žurka