Izvor:
15.03.2017 u 17:57
0

Skanadal u Novom Pazaru: SANDŽAKLIJE ODBILE DA PUSTE HIMNU „BOŽE, PRAVDE“!

Odbojkaši z Novog Pazara osvojili su trofej Kupa Srbije pobeda nad Crvenom zvezdom u polufinalu (3:2) i Vojvodinom u finalu (3:0).

I sve bi bilo sjajno da u prvi plan ponovo nisu iskočili događaji koji nemaju mnogo veze sa sportom. U Novom Pazaru, naime, prvi put tokom završnog turnira Kupa Srbije nije intonirana himna.

Opravdanja su su uglavnom nemušta, a suština je da Novopazarci nisu slušali himnu Srbije “Bože pravde” da joj ne bi zviždali (?!).

“Ovde ima određenih grupa navijača koni zvižde, pa nismo hteli time da se bavimo. Ko će sada njih da juri… Želeli smo da u prvom planu bude sport, pa smo zato izbegli nepotrebne neprijatnosti na tribinama”, rekao je za “Večernje novosti” dr Ervin Ćorović, predsednik Novog Pazara.

On je istakao da intoniranje himne “nije bilo po protokolu".

“Niko posebno nije donosio odluke kako da se ponašamo, već je tako bilo po protokolu. U njemu nigde ne piše da himna mora da se intonira. Sve smo uradili po pravilima Saveza s obzirom na to da ne postoji obaveza puštanja himne”, objasnio je Ćorović.

Novopazarci su, tvrde, želeli da izbegnu scene iz 2013. godine kada se uoči polufinalne utakmice Kupa sa Crvenom zvezdom zviždalo himni “Bože pravde”.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter