parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

SRBIN STIGAO DO DESETOG MESTA U MONCI: Dušan Borković osvojio novi bod u svetskom TCR šampionatu!

 

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković još jednom je potvrdio da je jedan od najkvalitetnijih vozača današnjice na svetu.

Vozeći automobil Alfa Romeo Đulijeta TCR s brojem 62 uz podršku gruzijskog tima “GE Force” i italijanskog “Romeo Ferraris”, osvojio novi bod u Svetskom TCR šampionatu završivši prvu trku na legendarnoj Monci kao deseti.

Borkovićev podvig utoliko je veći kad se zna da je startovao kao 15. zbog problema sa elektronikom u kvalifikacijama, kao i da ga je do proboja na 10. mesto na kraju trke delio istinski vozački pakao. 

"Odvezao sam svoju standardnu trku. Da sam zadovoljan, i nisam baš, ali sam se borio kao ludak. Mislim da će u nedelju biti jš jedna trka jer svi brži vozači kreću otpozadi zbog inverznog starta. Kola su izdržala trku s obzirom na to da sam imao više udaraca sa svih strana. Bilo je puno kontakata i duela što me je usporilo u progresu, ali sam na kraju makar pokupio jedan bod", izjavio je Borković po završetku trke.

Dušan Borković nakon prve trke u Monci zauzima šesto mesto u generalnom plasmanu sa 52 boda. Sledeća trka biće vožena u nedelju u 10.50.

 

Kurir
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost