Izvor:
11.06.2017 u 04:45
0

LUIS ZA ISTORIJU: Hamilton se u Montrealu izjednačio sa Senom!

Vozač Mercedesa Luis Hamilton bio je najbrži u večerašnjim kvalifikacijama za trku Formule 1 za Veliku nagradu Kanade u Montrealu, i izjednačio se s legendarnim Ajrtonom Senom po broju pol pozicija, 65.

Hamilton je prevezao krug za 1:11,459 minuta i bio je za 0,330 sekundi brži od vozača Ferarija Sebastijana Fetela.

Treći je bio vozač Mercedesa Valteri Botas sa 1:12,177, a četvrti Kimi Raikonen iz Ferarija rezultatom 1:12,252. Iza njih bio je dvojac Red Bula, Maks Verstapen i Danijel Rikardo.

Trostruki svetski prvak Hamilton pobedio je pet puta u devet trka u Montrealu.

Posle kvalifikacija on je od porodice Ajrtona Sene dobio jednu od kaciga pokojnog asa.

"Tresem se. Znam da je Ajrton mnogima bio najomiljeniji vozač, kao što je bio meni. Inspirisao me je da budem ovde i ovo je velika čast", rekao je Hamilton.

Hamilton sada ima samo tri pol pozicije manje od rekordera Mihela Šumahera.

"Veoma sam srećan. Montreal je bio dobar prema meni svih ovih godina. Ovo je bila tesna bitka sa Ferarijima, koji su brzi tokom cele godine. Želeo sam dobar krug, i uspeo sam. To je bio seksi krug, sjajan krug. Ne mogu da verujem da je ispao toliko dobro. Ekipa je obavila dobar posao, izvukli smo pouke iz prošle trke i zaista joj sve dugujem", naveo je Hamilton.

Četvorostuki svetski prvak Fetel rekao je da veruje da može da pobedi u Kanadi.

"Mislim da imamo brzinu za pobedu. Nisam zadovoljan poslednjim krugom, ali ovo su bile dobre kvalifikacije", naveo je Fetel.

Trka za Veliku nagradu Kanade vozi se u nedelju od 20 časova u Montrealu.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter