Izvor:
15.06.2017 u 02:59
0

DELFINI UBEDLJIVO POTOPILI KENGURE REZULTATOM 14:5: Obe reprezentacije igrale sa novim sastavima!

Vaterpolo reprezentacija Srbije je u prvoj od tri kontrolne utakmice sa Australijom ubedljivo pobedila – 14:5 (2:3, 3:0, 5:0, 4:2).

Obe reprezentacije su se na bazenu "Čair" u Nišu predstavile u renoviranim sastavima.

U domaćem timu od iskusnijih nisu bili Prlainović, Mitrović, Aleksić, D. Pijetlović i S. Rašović. Na trinbinama je ostao i Dobožanov.

U četvrtak je u 18 časova u Kruševcu drugi meč, a u petak u Kragujevcu u 19 treći.

Tri puta je u prvoj četvrtini Australija lepim golovima Forda, Jangera i Pauera sticala minimalnu prednost. Srbija se dva puta vraćala u egal poziciju akcijama centara. Prvo je Ubović realizovao dobro dodavanja Rašovića, a zatim je Vico obezbedio peterac kojeg je sigurno realizovao kapiten Filipović 63 sekunde pre prvog odmora. Posle gola Pauera selektor Savić je za poslednju akciju u četvrtini tražio tajm aut. Nije bilo realizacije, gosti su na kraju imali minimalnu prednost.

Pijetlović se istakao brojnim ntervencijama u drugoj četvrtini. Srpski napad se tražio, da bi Rašović lepim udarcem uspeo da izjednači. Prvo vođstvo Srbiji u ovom susretu doneo je Filipović sa igračem više tri minuta pre kraja druge četvrtine. Odbrana je delovala mnogo bolje. Savić je dosta menjao, tražio ritam mada je bilo primetno da su njegovi izabranici još uvek „teški“. U poslednjem napadu pred veliki odmor Subotić je sa igračem više postigao gol za 5:3.

U trećem delu na golu Srbije je bio Rističević. Stojanović je doneo plus tri a zatim Drašović odličnim udarcem i plus četiri. Srbija je je potpuno dominirala. Svoj drugi gol na utakmici Nemanja Ubović je postigao u poslednjem sekundu napada iz nimalo lake situacije. Srbija je tada vodila 8:3, bila u velikoj seriji 6:0. Odmora nije bilo. U poslednjih 50 sekundi još dva pogotka u mreži Fatovićevih izabranika. Odlično dodavanje je iskoristio Subotić da bi u završnici iz daljine strelac bio Stefan Mitrović. Dugu srpsku seriju prekinuo je Janger u trećem minutu poslednje četvrtine.

Australija je bila bez gola 19 minuta! U narednom napadu iz „faula“ Subotić je postigao svoj treći gol a zatim iz daljine i četvrti pogodak za 12:4 na polovini završnog dela. Odličnu igru Subotić je nastavio iznudivši peterac kojeg je Stojanović pretvorio u gol. Do kraja se igralo opušteno, konačan rezultat je pokazao realan odnos onoga što su Srbija i Australija pokazali u Nišu.

Izvor: Kurir.rs
Foto: promo Vaterpolo savez Srbije/Dimitrije Nikolić

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter