Izvor:
15.07.2017 u 12:36
0

FILIPOVIĆ OGORČEN NA ČELNIKE SAVEZA: Postoji nešto što nas tišti, pričaćemo kada se završi SP

UMESTO da budu ispraćeni na najlepši mogući način, kako im i dolikuje, sportski junaci Srbije sa punim koferima problema odlaze na Svetsko prvenstvo da brane tron. Naši zlatni vaterpolistidanas kreću u Budimpeštu, gde će se od 17. do 29. jula boriti da nastave neverovatan niz uspeha sa prethodnih velikih takmičenja.Međutim, pred sam put, kapiten „delfina“ Filip Filipović je u ime igračaizrazio gorčinu i nezadovoljstvo tretmanom i odnosom koji čelnici Vaterpolo Saveza Srbije imaju prema njima.

– Ovo je moja dužnost da iznesem stav nas igrača a to je da smo izuzetno nezadovoljni odnosom čelnika Saveza.Osećamo se kao da imamo ogroman kamen u stomaku i mislim da ne bi bilo fer da smo otišli sa tom gorčinom.Očekivali smo drugačiji, lepši ispraćaj.Zato ne mogu sa sigurnošću da tvrdim da odlazimo kao favoriti na šampionat, jer postoje neke stvari koje vas destabilizuju, izbace iz takta – ogorčen je Filipović.

Ipak, kapiten vaterposlista nije hteo više da govori o problemima.

– Postoji nešto što nas tišti, ali ćemo o tome pričati kada se završi prvenstvo. Zarad mira u kući ostaćemo još jedanputnemi, jer gledamo viši cilj i zato što je naša želja da postignemo što više možemo.Ne treba nam medijska pažnja, već mir. Ako ga nemamo od strane drugih, da makar imamo od strane vas novinara. Idemo u Budimpeštu, probaćemo da se fokusiramo na to što nas čeka. Koliko ćemo uspeti, videćemo… Ne želim apsolutno ništa više da komentarišem, niti će iko od igrača to raditi.

Kako kaže najbolji vaterpolista sveta u 2016, pripreme su odrađene na najbolji mogući način.

– Spremali smo se dobro, zahvaljujući uslovima koje je finansijski ispratilo Ministarstvo omladine i sporta i njima se zahvaljujem.Ako mogu tako da kažem, oni su naši trenutno jedini „sponzori“ jer druge nemamo.Idemo da osvojimo novu titulu, ne da je odbranimo. Ne da igramo kao olimpijski šampioni nego kao 13 momaka sa ovim stručnim štabom, koji imaju želju da se dokazuju, da igraju i da pokažu da se u Srbiji igra kvalitetan vaterpolo.

Filipović je za kraj naglasio da reprezentacija nema rezultatskiimerativ.

– Ovo svetsko prvenstvo nam nije biti ili ne biti. Ova ekipa ima prava i da izgubi neku utakmicu. Međutim, mi uvek težimo najvišim ciljevima. Ko igra za reprezentaciju, predaha nema . To je stav i takva je doktrina i tako će ostati ceo život. Ali, ovoga puta imamo prava da neuspemo u potpunosti kao do sada.

BEZ KRIVOKAPIĆA NA ISPRAĆAJU
DOGOVOR je ispoštovan. Sem kapitena Filipovića, niko od igrača, kao ni selektor Savić, nije ni reč zucnuo o problemima sa čelnicima saveza. Ono što je takođe palo u oči je činjenica da predsednik VSS Milorad Krivokapić nije bio sinoć na ispraćaju vaterpolista na bazenu „25. maj“ pošto se nalazi u Crnoj Gori.

izvor/vecernje novosti

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter