Izvor:
25.07.2017 u 19:31
0

ISPOVEST MAJKA TAJSONA POTRESLA SVET: Tukao me je seksalno zlostavlja, a bio sam samo dete! (VIDEO)

Priča koja je uzdrmala sportski svet i posle više decenija nikako ne jenjava.

Pored toga što je bio skoro nepobediv u ringu, život Majka Tajsona protkan je intrigama i skandalima.

Orgije, droga, protistutke, zatvorske kazne – sve ovo i daleko više obeležilo je život i karijeru ovog slavnog sportiste.

Uprkos skandalima kojih nije bilo balo u njegovoj karijeri, milioni fanova širom sveta i dalje ga obožavaju i nazivaju 'ikonom boksa'.

Ali ono što je oblikovalo njegovu psihu jesu strašne stvari koje su se događale u njegovom detinjstvu.

Njegov otac napustio je porodicu kada je Majk imao dve godine. Stidljivi Majk ni po čemu se nije isticao u odnosu na vršnjake u Bruklinu, a jedina strast bili su mu golubovi. A onda je usledio preokret. Nakon što je jedan dečak odrubio glavu njegovom omiljenom golubu, Majk se razbesneo i tako pretukao nasilnika da je i sam bio zapanjen snagom kojom je to učinio. Kako kažu biografi, u tom trenutku „prepoznao je grublju stranu svoje ličnosti" i odlučio da se bavi boksom.

Uspesi u ringu bili su još daleko, a Majkovu snagu zapazili su „žestoki" dečaci iz kraja i uključili ga u bandu. Do svoje 13. već je stekao pozamašan policijski dosije, jer je do tada bio hapšen 38 puta. Kada je sa svega 12 godina uhvaćen u oružanoj pljački, poslat je u popravni dom u blizini Njujorka.

– Nikad nisam video majku koja je srećna zbog mene i zbog stvari koje radim. Znala me jedino kao divlje dete koje trči po ulicama i dolazi kući s novom odećom za koju je znala da nisam platio. Nikad nisam dobio priliku da pričam sa njom ili je upoznam. Profesionalno, to nije imalo nikakav uticaj na mene. Ali me slomilo emocionalno – ispričao je Majk koji je za američke medije otkrio i detalje vezane sa seksualno zlostavljanje koje su svet ostavile u šoku.

– Bio sam dečak. On je bio stariji čovek. Tukao me i seksualno zlostavljao. Nikad ga nakon toga nisam video – počeo je svoju priču slavni bokser.

– Rekli su mi da to ne znači da si manje muškarac jer se dogodilo – nastavio je Majk, nakon čega ga je novinar upitao da li je tada rekao nekome šta se dogodilo.

– Zašto se držimo ove teme zlostavljanja? – odgovorio je vidno uznemiren sportista, ali novinar nije odustajao.

– Pa, nikad nikom to nisam rekao – izustio je Majk, a novinar je imao razumevanja i nije želeo da mu bude neugodno u nastavku razgovora, te je hteo suptilno da pređe na vedrije stvari.

– Nije mi nelagodno nego to je samo nešto što se dogodilo. Nije imalo velik uticaj na moj život – rekao je Tajson, na šta ga je novinar upitao da li stavrno misli da događaj kao što je silovanje nema uticaj na nečiji život.

– Da. Mislim da sam to prebrodio tokom svojih bokserskih dana – potpuno iskreno priznao je Tajson.

Usledila je tišina i onda opet pitanje novinara: "Nisi nosio taj bes sa sobom?"

– Mogao sam! Sigurno. U to nema sumnje. Ako to staviš tako, u tu perspektivu onda da. Niko me više nikad neće pipnuti – zaključio je Majk.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter