Izvor:
01.08.2017 u 21:50
0

ODLIČNI REZULTATI: Milica Babić osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu!

Mlada srpska reprezentativka u streljaštvu Milica Babić beleži sjajne rezultate.

Osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu u disciplini vazdušna puška, kraljevska disciplina trostav.

– Medalja je došla kao rezultat dugogodišnjeg truda i rada sa mojim trenerom Brankicom Babić Bauer. Zahvaljujući njoj, zaljubila sam se u ovaj viteški sport pre šest i po godina i od tada zajedno ostvarujemo sjajne rezultate – rekla je Milica Babić i dodala:

– Takmičenje u Bakuu mi je bilo od posebne važnosti, sa razlogom što je bilo moj poslednji nastup kao juniorke. Rad u teškim uslovima u Beogradu na Carevoj Ćupriji je urodio plodom. Treninzi uz nezgodan vetar bili su dobra simulacija uslova koji su nas dočekali u Bakuu.

Od početka karijere Babićeva je oborila državne rekorde više od 17 puta. Njen debi za Srbiju bio je na EP u Moskvi 2014. kod selektora Srećka Pejovića. Tamo je izborila kvotu za Olimpijske igre mladih. Predstavljala je Srbiju kao jedna od šest Evropljanki u disciplini vazdušna puška, gde je ušla u finale.

Mlada strelkinja pripreme za seniorka takmičenja nastavlja kao stipendista Univerziteta Zapadne Virdžinije u Americi gde studira industrijski inženjering.

– Treniram sa olimpijskom šampionkom iz Rija 2016. Virdžinijom Trešer u najboljem puškarskom američkom klubu sa kojim sam osvojila ekipnu titulu šampiona. Kao jedini internacionalni student u finalu na NCAA šampionatu, uzela sam titulu šampiona Amerike vazdušnim oružjem za 2017. godinu – poručila je Milica Babić.

Kurir
Foto: Twitter/DeerHuntingJour/Twitter/WVURifle

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter