Izvor:
02.08.2017 u 19:30
0

Stroga pravila: RUSI NA SP MOGU ALI BEZ HIMNE I ZASTAVE!

Međunarodna atletska federacija (IAAF) saopštila je veoma stroga pravila za ruske atletičare koji će se posle suspenzije nakon doping afere takmičiti na prvenstvu sveta u Londonu, ali ne pod nacionalnom, nego pod zastavom IAAF.

U saopstenju kojim se regulišu pravila za ruske atletičare između ostalog piše da su ruska zastava i nacionalne boje zabranjene, a sportsku opremu u neutralnim bojama mora odobriti IAAF.

Crvena, bela i plava boja zabranje su i na dodatnoj opremi, trakama, zavojima, nakitu ili slično. Takođe, ako osvoje zlatnu medalju, na pobedničkom postolju će slušati himnu IAAF-a, a ako neko bude pevao rusku himnu suočiće se sa kaznom.

Pojedini ruski atletičari, kandidati za medalje, poput aktuelnog svetskog prvaka na 110 metara sa preponama Sergeja Šubenkova, skakačice u vis Marije Lisickene i skakačice sa motkom Angelike Sidorove, izjavili su da su pravila IAAF pomalo smešna, ali da će se ruski atleticari na takmicaru držati zajedno kao nikad ranije.

Ministar sporta Pavel Kolobkov, sa druge strane, proznao je da će atleticarima kao velikim patriotima, biti pomalo teško, ali da će u Londonu i širom sveta kada izađu na borilište svi znati ko su i odakle su.

Rusiju će na prvenstvu sveta u Londonu, od 4. do 13. avgusta, predstavljati 19 atletičara.

Tanjug.rs
Foto: Twitter/sport1945

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter