Izvor:
24.09.2017 u 02:46
0

MOĆNE SRPKINJE GAZE REDOM: Naše odbojkašice deklasirale i Holandiju i obezbedile plasman u četvrtfinale EP!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Holandiju 3:0 (29:27, 25:17, 25:23) u meču drugog kola Grupe D na Evropskom prvenstvu.

Naše odbojkašice su tako obezbedile prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale.

Izabranice Zorana Terzića su, posle Češke, maksimalnim rezultatom savladale i najtežeg rivala u grupi. Neizvesnosti je bilo samo u prvom setu, kada su srpske odbojkašice spasle nekoliko set lopti i taj deo igre dobile rezultatom 29:27.

Na krilima dobijenog prvog seta, naša reprezentacija je lako i ubedljivo dobila drugi – 25:17, a u trećem je ključni period bio kada su Srpkinje napravile seriju 3:0 i povele 21:18. Uspele su Holanđanke da priđu na poen zaostatka (23:24), ali su olimpijske vicešampionke realizovale drugu meč loptu.

Meč u Gendžeu (Azerbejdžan) trajao je 109 minuta.

Kako su nas i navikle, i danas su dominirale Tijana Bošković (27 poena), Brankica Mihajlović (14) i Stefana Veljković (14).

Inače, Holandija je vicešampion Evrope i polufinalista Olimpijskih igara u Riju.

U drugom meču drugog kola Grupe D Češka je bila bolja od Belgije 3:1.

Srbija je lider sa šest bodova, Češka i Holandija imaju po tri, dok je Belgija bez bodova.

Srpkinje se u nedelju sastaju sa Belgijom, a bez obzira na ishod toga meča, naše devojke će ostati na vrhu tabele.

Direktno u četvrtfinale plasiraće se samo pobednici grupa, dok će drugoplasirani i trećeplasirani u razigravanje za četvrtfinale.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter