Izvor:
26.06.2016 u 03:16
0

GRBIĆ: Nema opuštanja, pobeda je jedini put!

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je posle večerašnje pobede nad Iranom u Svetskoj ligi da će uvek insistirati na maksimalnom angažovanju igrača, jer jedino tako njegova ekipa može da izgradi pobednički mentalitet.

Jedina naša preokupacija od prvog dana do danas je bilo da izborimo plasman na završni turnir i to neće prestati s večerašnjom utakmicom. To je pristup koji imamo i to je nešto što moramo da izgradimo, taj pobednički mentalitet koji se gradi samo i isključivo dobrom igrom, dobrim zalaganjem, koncentracijom na svaku loptu u svakom setu, protiv svakog protivnika. Bez obzira da li smo kvalifikovani ili nismo– rekao je Grbić novinarima u Beogradu.

Sada i matematički da osiguramo plasman na Završni turnurnir Svetske lige i da se sebi kažemo 'E, pa dobro, sada smo se kvalifikovali, pa možemo da se opustimo', apsolutno ne sme da bude tako. Vremena nema, a da bismo stvorili pobednički mentalitet s novom generacijom moramo da se trudimo da pobedimo u svakoj utakmici. Na tome ću insistriati do kraja– dodao je on.

Odbojkaška reprezentacija Srbije zadržala je maksimalan učinak u Svetskoj ligi, pošto je danas u Beogradu s 3:1 (25:19, 24:26, 25:18, 25:21) pobedila Iran u trećem kolu Grupe F prve divizije.

Ekipa Nikole Grbića posle šest odigranih utakmica zauzima prvo mesto u Svetskoj ligi sa 18 bodova, dok je Iran deveti s pet bodova.

Srbija će trećeg vikenda Svetske lige igrati u Iranu, sa selekcijom domaćina, Argentine i Italije. Srpske odbojkaše prvi meč očekuje u petak protiv Irana, a novinare je zanimalo kako pristupiti toj utakmici.

Kao protiv Rusa u Rusiji, Brazilaca u Brazilu, pa tako i Iranaca u Iranu. Jedan deo stvaranja mentaliteta je ono što sam rekao pre dva dana… Jedna vrhunska ekipa, kakva želim da postanemo u stanju je sve moguće poteškoće premostimo. Nije bitno da li je to trenutna forma ili manjak forme, povreda, vrućina, lopte, sudije, svetla… Lista je beskonačna, a ako se krijemo iza toga nikada nećemo postati vrhunska ekipa. Moramo da prevazidjemo sve to. Nadam se, a i želim da imamo pristup onakav kao kada smo krenuli u ovu avanturu. To je jedini put i nema odstupanja– zaključio je Grbić.

Beta
Foto: Twitter/OlaPiskorska

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter