Izvor:
27.09.2017 u 15:14
0

Tramp: NFL da uvede zabranu klečenja!

Džejms je optužio predsednika za zloupotrebu moći u nameri da podeli Ameriku.

"Živimo u vremenima kada najmoćniji na svetu dobija priliku da nas približi kao narod i inspiriše i umiri naše mlade i kaže im da je sasvim ok da prošetaju ulicom i da im niko neće suditi zbog boje kože ili rase kojoj pripadaju, ali on to ne razume i nije mu stalo", naveo je on.

Izloženi napadima, Tramp i njegova portparolka pokušali su da ublaže kontroverzu.

"Ne, ovo nema nikakve veze sa rasom. Nikad nisam pomenuo rasu", rekao je Tramp.

"Ovde se ne radi o tome da je predsednik protiv nekog. Naprotiv, radi se o tome da su predsednik i milioni Amerikanaca ZA nešto, za poštovanje zastave, nacionalne himne, za to da se ispoštuju muškarci i žene koji su se borili za njihovu odbranu", izjavila je Sara Hakabi Senders, pres sekretar Bele kuće.

Stručnjak za sportski menadžment, Danijel Keli, sa univerziteta Džordžtaun, rekao je za "Glas Amerike" da, dok mnogi Afroamerikanci vide Trampov komentar kao rasno bezosećajan, predsednik je možda nenamerno pomogao borbi za jednakost, stavljajući proteste u prvi plan.

"Svaka pobeda, svaki sportista ili vlasnik tima koji klekne i ukrsti ruke sa drugim sportistom… ima efekat. Ovo će se nastaviti i biće potrebno puno vremena i truda dok ne vidimo rezultate. Ovo je samo početak", zaključio je Keli.

tanjug.rs
Foto: wikipedia, Twitter/ samnakaqaiy

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter