Izvor:
26.06.2016 u 23:51
0

NAKON TEŠKIH OPTUŽBI: Svetski šampion u boksu negira navode o DOPINGU

Svetski bokserski šampion u teškoj kategoriji Britanac Tajson Fjuri negirao je danas da je koristio nedozvoljene supstance, posle navoda britanskih medija da je pod istragom Anti doping agencije Velike Britanije (UKAD).

List Sandej Miror preneo je da su u uzorku koji je Fjuri dao prošle godine pronađeni tragovi anaboličkog steroida. Fjurijeva promoterska agencija Henesi Sports saopštila je da je "zbunjena" tim navodima.

Tajson Fjuri apsolutno negira bilo kakve navode o dopingu. On jedva čeka da se oporavi od povrede i da brani titule protiv Vladimira Klička u oktobru – navodi se u saopštenju.

Fjuri je prošlog novembra pobedio Klička jednoglasnom odlukom sudija i osvojio titule prvaka sveta u teškoj kategoriji. To je bio prvi poraz Ukrajinca posle 11 godina. Sandej Miror je naveo da je u Fjurijevom uzorku pre borbe sa Kličkom pronađen "neprihvatljivo visok nivo nandrolona". Nandrolon se prirodno proizvodi u telu u malim količinama, a može uvećati rast mišića i umanjiti umor.

UKAD je odbila da komentariše slučaj "sve dok pravni proces ne bude okončan". Ako bude proglašen krivim Fjuri će izgubiti šampionske pojaseve i biće suspendovan. Fjuri je u petak odložio revanš meč sa Kličkom pošto je povredio zglob tokom treninga. Ta borba trebalo je da se održi 9. jula u Mančesteru.

Beta
Foto: Twitter/TEAM FURY MASSIVE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter