Izvor:
14.10.2017 u 00:14
0

ZLATO I BRONZA ZA SRBIJU: Ana Jovović niže uspehe na Evropskim paraolimpijskim igrama!

Reprezentativka Srbije u plivanju Ana Jovović osvojila je zlatnu medalju u disciplini 400 metara slobodno i bronzanu medalju u disciplini 100 metara leđno na Evropskim paraolimpijskim igrama mladih u Đenovi.

Osamnaestogodišnja plivačica uspela je da stigne do pobedničkog postolja i osvoji dve medalje u veoma jakoj konkurenciji takmičara iz 20 zemalja.
Selektor Paraolimpijske reprezentacije Srbije Boris Malešević da je uspeh Ane Jovović veći ako se uzme u obzir da je plivačko takmičenje u Đenovi bilo u apsolutnoj konkurenciji, odnosno da su se nadmetali takmičari od klase S6 do klase S10.
– Bodovanje je izvršeno po FINA bodovnom sistemu što znači da je Ana najbolja na 400 metara slobodno, odnosno među najboljim u Evropi u disciplini 100 metara leđno – izjavio je Malešević.
On je kazao da za veliki uspeh srpske takmičarke treba čestitati njenom treneru Bojanu Počuči.

Ana Jovović jedina je predstavljala Srbiju na plivačkom mitingu koji je održan u okviru Evropskih paraolimpijskih igara mladih u Đenovi.

Kurir
Foto: Printskrin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter