parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

Počinje borba za "Zlatnu rukavicu"!

Prestižna jubilarna, 60. "Zlatna rukavica", koja se pod pokroviteljstvom Grada Beograda (kvalifikacije danas i sutra od 16.30, finale u subotu od 19.00, ulaz besplatan), održava u "Štark areni", okupiće oko 60 boksera iz 15 zemalja. A, želja "orlova" je da čuvena "pesnica" ostane u našem vlasništvu, ali i da turnir dobije sjaj kakav je nekada imao.

- Stižu nam dobri borci, očekujemo sjajne mečeve, posebno od naših boksera, i verujemo da će publika da ispuni tribine, ali i zadovoljna da ode kući - istakao je Nenad Borovčanin, predsednik BSS, na konferenciji za štampu u butiku "Rancco" u TC Rajićeva u Beogradu.

I legendarni Dragomir Vujković veruje u lepše dane srpske "plemenite veštine":

- Idemo postepeno jer želimo da boksu vratimo nekadašnji sjaj. Nadam se da ćemo imati bar petoricu boksera u finalu, ali i kandidate za "Zlatnu rukavicu". Zato pozivamo publiku da dođe i da ih podrži.

Mladi i perspektivni Veljko Gligorić pun samopouzdanja dočekuje borbe u "Areni":

- Na ringu će biti pravi spektakl i verujem da rezultat neće izostati, a ja obećavam da ću dati sve da osvojim trofej, jer smo se zbog toga i pakleno pripremali.

Vladan Babić, superteškaš i kapiten "orlova", puca od optimizma:

- Ne zanimaju me imena protivnika, i prošle godine na "Pobedniku" sam imao favorizovane rivale, pa sam ih pobeđivao. Očekujem da tako bude i sada i da "Zlatnu rukavicu" osvoji neko od naših boksera.

Srbiju će predstavljati Veljko Gligorić (do 56 kg), Damjan Glušica i Lazar Stanojević (- 64), Petar Stošić i Nikola Živanović (- 69), Stefan Panić i Aleksa Marković (- 75), Nikola Stevanović i Filip Stanković (- 81) i Vladan Babić (+ 91).

 

novosti.rs
Foto: bokserski savez srbije

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost