parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

ODBOJKAŠI SRBIJE SPREMNI: Dobili rivale na Svetskom prvenstvu!

 

Kuvaće između Amera i Rusa, a tu ćemo se umešati i mi.

Odbojkaška reprezentacija Srbije će na Svetskom prvenstvu u Italiji i Bugarskoj, od 10. do 30. septembra 2018. godine igratu u Grupi C sa selekcijama Rusije, Amerike, Australije, Tunisa i Kameruna, odlučeno je žrebom u Firenci, a mečevi ove grupe biće igrani u Bariju.

U Grupi A takmičiće se Italija, Argentina, Japan, Belgija, Slovenija i Dominikanska Republika, dok će u B grupi snage odmeriti selekcije Brazila, Kanade, Francuske, Egipta, Kine i Holandije.

Branilac titule svetskog šampiona selekcije Poljske igra u Grupi D protiv reprezentacija Bugarske, Irana, Kube, Finske i Portorika.

Iz prve faze, od šest ekipa u grupi, u narednu će se plasirati četiri. I to tako što će preneti osvojene bodove.

U drugoj fazi će se takođe organizovati četiri grupe, po dve u obe zemlje domaćina, a prvoplasirane slekcije će obezbediti plasman u narednu rundu.

Uz četiri najbolje ekipe, mesto u trećoj fazi imaće i dve najbolje drugoplasirane ekipe - jedna iz grupa u Italiji, jedna iz grupa u Bugarskoj.

I u trećoj fazi će se igrati po grupama. Kao na fajnl-siksu Svetske lige, šest reprezentacija biće podeljeno u dve grupe, a po dve selekcije će osigurati mesto u polufinalu.

Srpska selekcija je na prethodnom šampionatu doživela debakl, pa će imati priliku da popravi utisak.

Biće to i debi Nikole Grbića kao selektora na planetarnoj smotri.

Poslednji put kada se prvi trener srpske selekcije našao na Svetskom prvenstvu igralo se u Italiji 2010. godine, a Grbić se od nacionalnog dresa oprostio bronzom.

 

Izvor: Alo
Foto: Twitter/NezavisneBL

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost