Izvor:
14.01.2018 u 03:21
0

ISTORIJSKI DOGOVOR: Sportisti iz Severne Koreje na ZOI u Pjongčangu!

Severna i Južna Koreja saglasile su se da 15. januara održe pregovore na radnom nivou, u Tongilgaku, na južnokorejskoj polovini graničnog naselja Panmundžom. Tokom razgovora održanih u utorak, Severna Koreja je saopštila da će njeni sportisti učestvovati na Zimskim olimpijskim igrama koje se narednog meseca održavaju u Južnoj Koreji.

Dve su se strane takođe dogovorile da rešavaju probleme putem dijaloga i obnove konsultacije na nivou vojski kako bi se izbegao slučajni sukob.

Iz "Plave kuće", rezidencije južnokorejskog predsednika Mun Džae-Ina, saopšteno je da je predsednik Kine Si Đinping podržao Munov stav da bi napredak u međukorejskim vezama i denuklearizacija poluostrva trebalo da "teku paralelno".

Izvor: Blic
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter