Izvor:
12.03.2018 u 17:27
0

SRPSKI ULTRAMARATONAC PREŽIVEO PAKAO NA ALJASCI: Borimo se da sačuvamo palac!

Spajić zadobio stravične promrzline na temperaturi od minus 60 stepeni u trci na 500 kilometara

Jedan od najboljih ultramaratonaca na svetu, naš Jovica Spajić preživeo je pravu golgotu na trci koja je nedavno održana na Aljasci na ekstremno niskim temperaturama, a tom prilikom umalo da ostane bez prstiju na ruci!

Jukon Arktik ultra je verovatno najsuroviji ultramaraton, a ove godine je bilo posebno teško jer su takmičari primorani da trče na minus 60 stepeni Celzijusovih po zamrznutoj reci Jukon, pa ni specijalna odeća nije pomogla da neki od njih ne zadobiju opasne promrzline. Jovica je u trci na 500 kilometara imao ogromnih problema s prstima, promrzline su bile jezive, a najgore je prošao njegov palac desne ruke. Jovica čak priznaje da je postojala opasnost da ostane bez prsta.

– Uslovi su ove godine bili veoma teški, čak opasni po život. Temperatura je padala i na minus 60 stepeni. Trudio sam se da se slojevito obučem, imao sam po četiri para čarapa, nekoliko jakni, tri para rukavica… ali tu ništa ne pomaže. Taktika mi je bila da se što više krećem da bi telo bilo prokrvljeno što je više moguće, da bih uopšte preživeo. Međutim, ponekad ne možete da se krećete dovoljno i zadobio sam promrzline nosa i prstiju. Bogu hvala, sada je sve dobro, mada se borimo da sačuvamo palac – rekao je Spajić

Spajić je pripadnik SAJ MUP Srbije i redovan učesnik najtežih svetskih ultramaratona. Na mnogima je i pobeđivao, a poznata je i njegova humanost, pošto je na trkama promovisao udruženje osoba koje pate od plućne hipetenzije Inspired by Hope.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/Robertdreco

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter