Izvor:
15.03.2018 u 21:00
0

„DOKTOR“ VOZI DO 2020! Rosi produžio ugovor sa Jamahom!

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi potpisao je novi, dvogodišnji ugovor sa Jamahom, što znači da će u Moto GP šampionatu ostati do kraja 2020. godine.

"Doktoru" će predstojeća sezona biti 23. ukupno, a 13. u Jamahi, a produžetak saradnje znači da će voziti i pošto uđe u petu deceniju života.

Kada sam potpisao prethodni ugovor sa Jamahom, pitao sam se da li će mi to biti poslednji. Tada sam rekao da ću odluku doneti u naredne dve godine. Tokom te dve godine sam zaključio da želim da nastavim da se trkam jer me to što sam Moto GP vozač čini srećnim – rekao je Rosi.

Svoje prve tri titule u kraljevskoj klasi je osvojio sa Hondom, da bi potom prešao u Jamahu sa kojom je od 2004. godine, uz pauzu koja je trajala dve sezone, ostvario 56 pobeda, 43 druga mesta i 35 trećih na 206 trka.

Želim da se zahvalim Jamahi, posebno Linu Džarvisu i Maju Meregaliju, jer veruju u mene. Posebno je za mene težak izazov biti konkurentan do 40. godine. Znam da će biti teško, da zahteva veliki trud sa moje strane, kao i mnogo treninga, ali sam spreman, motivacija je tu i zato sam i potpisao novi ugovor – istakao je Rosi.

Rosi je u Svetskom šampionatu debitovao 1996. godine i od tada je upisao 115 pobeda, 227 podijuma i devet titula, od toga sedam u kraljevskoj klasi, što ga čini jednim od najboljih vozača u istoriji.

Informer
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter