parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

Karatisti tzv. Kosova dolaze na Evropsko prvesntvo u Novi Sad!

Sekretar Karate saveza Kosova Nazim Gaši potvrdio je da će karatisti s Kosova učestvovati na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu, od 9. do 13. maja.

Dodao je da na EP u Novom Sadu učestvuju jer je Kosovo član evropske i svetske karate federacije.

"Kosovski karate savez doćiće na prvenstvo u kompletnom sastavu sa svojim sportistima, zvaničnicima, sudijama, selektorom i trenerima, kao što bi inače otišao na bilo koje drugo, lokalno, evropsko ili međunarodno takmičenje", rekao je Gaši za izdanje beogradskg lista "Danas" od četvrtka. 

Upitan da li je o mogućim bezbedonosnim rizicima razgovarao sa Karate federacijom Srbije, Gaši je odgovorio da je bezbednost učesnika isključiva obaveza domaćina. 

"Ako Srpska karate federacija smatra da postoje pretnje ili da su naši sportisti u opasnosti, onda treba da preduzme mere opreza kako bi takmičari sa Kosova imali jednake šanse kao i ostali da se bore za olimpijske poene", rekao je Gaši. 

Nedavno je Srbija u dva navrta odustala od takmičenja na kojima je trebalo da nastupe predstavnici Kosova - prvo je zabranjena kvalifikaciona utakmica za SP za juniorke rukometašice, a potom je Džudo savez odlučio da povuče svoje takmičare sa nadmetanja u Sarajevu.

 

b92.net
Foto: karateserbia.org

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Cetvrtak
04:30 Rano jutro
06.45 Dobro jutro Srbijo
11:15 Letnji kamp - Buđenje
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Letnji kamp - Live
12:55 Vesti
13:05 Letnji kamp - Live
14:00 Koreni
15:30 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
21.00 Srbija na dlanu
22:00 Letnji kamp - Moja priča
02:30 Posle ručka (R)