NEMAČKI MEDIJI OTKRILI PRAVU ISTINU: Šumaher celo bogatstvo ostavio ženi, ali evo ko troši njegov novac!

 

Iako je prošlo više od četiri godine od kako je Mihael Šumaher stradao tokom skijanja u francuskim Alpima, o njegovom zdravstvenom stanju se ništa ne zna.

Sedmostruki šampion Formule 1 je smešten na porodičnom imanju na Ženevskom jezeru u Švajcarskoj, gde se o njemu brine specijanan medicinski tim.

I dok se o Mihaelovom stanju malo toga zna, polako se otkrivaju neki drugi detalji iz njegovog života. Tako je nemački list Bunte otkrio šta se dogodilo sa njegovom imovinom koja se meri stotinama miliona. Prema Forbsu, Mihael Šumaher je tokom karijere zaradio oko milijardu evra. Dobar deo je potrošen na njegovo lečenje.

Mihael je celo nasledstvo ostavio supruzi Korini, ali njegovim milionima raspolaže njegov otac Rolf (72). Mihael je još 1992. godine dao ocu punomoć i ona je važeća i danas. Otac je zastupao sina na početku njegove karijere u Formuli 1, u trenutku kada su se Korina i Mihael zabavljali, ali nisu bili u braku.

U aprilu 2014. godine, pola godine posle nesreće, Korina je tražila pravo da obavlja sve poslove svog supruga jer on za to više nije bio sposoban.

Švajcarskim zakonom je predviđeno da Korina mora da se obrati vlastima, tačnije KESB-u, telu koje osigurava zaštitu osoba koje ne mogu same da brinu o sebi. Korina mora da se obrati KEBS-u u slučaju traženja kredita, prodaje ili kupovine nekretnina i u slučaju velikih novčanih transakcija.

Iako je Mihael ostavio sve supruzi Korini, samim tim i deci Đini Mariji (21) i Miku (19), ipak poslednju reč ima otac Rolf.

Srećom, u porodici Šumaher za sada nema nikakvih svađa oko Mihaelovog nasledstva. Korina i Rolf su u sjajnim odnosima. Rolf živi na istom imanju u svojoj kući već decenijama i nesuglasica oko toga ko će, kada i kako koristiti Mihaelov novac, do sada nije bilo.

Kurir 
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Dnevnik
14:30 Posle ručka
16:30 Serija: Suze moje sestre
17:30 Telemaster
18:20 Kviz: Naslovna strana
18:55 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 Parovi - Izbor pomoćnika
02:30 Parovi - Live