Izvor:
09.05.2018 u 00:56
0

KOORDINACIONI TIM VLADE SRBIJE DONEO ODLULU: Karatisti s Kosova bez statusnih simbola u Novom Sadu!

Karitisti sa Kosova i Metohiji neće moći da imaju obeležja tzv. Kosova na predstojećem Evropskom prvenstvu u tom sportu, koje će biti održano u Novom Sadu, što znači da uoči i tokom takmičenja u sportskom borilištu i njegovom okruženju ne smeju biti isticani statusni simboli tzv. Kosova, uizjavio je danas direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić.

Odluku o tome, kaže Ðurić, doneo je Koordinacioni tim Vlade Srbije za usmeravanje aktivnosti sportskih organizacija u Srbiji po pitanju statusa sportskih organizacija i učešća sportista pod ingerencijom privremenih institucija samouprave u Prištini na međunarodnom nivou.

– Na današnjem sastanku tim je potvrdio da na predstojećem Evropskom prvenstvu u karateu u Novom Sadu sportisti iz naše južne pokrajine neće moći da imaju obeležja tzv. ''Kosova'' – kaže Ðurić.

Na sastanku je, kako je naveo, zaključeno i da statusni simboli tzv. „Kosova“ uoči i tokom takmičenja ne smeju biti isticani na sportskom borilištu i njegovom okruženju.

– Organizatori su, kao dobri domaćini, omogućili da karatisti iz naše južne pokrajine nastupaju na ovom takmičenju, ali isključivo statusno neutralno i biće predstavljeni imenom i prezimenom i grbom Evropske karate federacije – naveo je Ðurić.

Ðurić kaže da je Koordinacioni tim konstatovao da se na ovaj način otklanja mogućnost da jedna međunarodna sportska manifestacija bude zloupotrebljena za promovisanje separatizma i kršenja međunarodnog prava, Ustava i zakona Srbije.

– Srbija će biti dobar domaćin svima kojima je do sporta, a ne do politike – porčio je direktor vladine Kancelarije za KiM.

Izvor: Tanjug
Foto: Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter